Flere unge får uddannelse

Aalborg ligger over landsgennemsnittet med hensyn til ungdomsuddannelse

AALBORG:Aalborg er fortsat godt med, når det gælder antallet af unge, som gennemfører en ungdomsuddannelse.

Det viser en prognose, som kommunen beskæftigelsesudvalg for nylig blev præsenteret for, og det glæder naturligvis rådmand Mai-Britt Iversen (S).

Uddannelser tager ansvar

- Jeg tror blandt andet, det skyldes vores unge-strategi og det gode samarbejde, vi har mellem uddannelsesinstitutionerne, kommunen og produktionsskolerne, forklarer hun.

- For selvom det kun er en prognose, ser det ud til, at vi er bedre til at fastholde de unge i uddannelsessystemet. Og det hænger nok sammen med, at uddannelsesinstitutionerne også påtager sig et ansvar, fremhæver hun.

Bedre end København

Ifølge prognosen vil 90,8 pct. af de unge, der gik ud af 9. klasse i Aalborg i 2010 gennemføre en ungdomsuddannelse, mens det på landsplan kun er 89,6 pct., som gør det samme.

Og kigger man på de større byer er Aalborg også i front. I København forventer man f.eks. kun, at 83,7 pct. får en ungdomsuddannelse, og i Aarhus er det tilsvarende tal 88,6 pct.
For samtlige kommuners vedkommende er der dog stadig et stykke vej til regeringens målsætning om, at 95 pct. af de unge, der forlader grundskolen senest 25 år efter skal have gennemført mindst en ungdomsuddannelse

Flere læser videre

Modellen giver også et bud på antallet af unge, som ventes at gennemføre en videregående uddannelse. Her er målet 60 pct., og det er Aalborg også ved at hale godt ind på. Ifølge prognosen vil 56,7 pct. af årgang 2010 nemlig læse videre, og det er ret bemærkelsesværdigt, mener Mai-Britt Iversen.

På vej mod vidensby

- Det viser, at vi er ved at få en ændret erhvervssammensætning, forklarer hun.

- Da jeg var ung, var tallet i hvert fald ikke så højt, og fortsætter det på den måde er vi snart oppe på Aarhus-niveau med hensyn til unge, som får en videregående uddannelse. Og så er vi er godt på vej til at blive en videns- og uddannelsesby, påpeger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk