Flere unge spiser skrald

Johannes Andersen, AAU, forudser, at den økonomiske nedtur vil sætte mere skub i fænomenet.

Johannes Andersen, AAU, forudser, at den økonomiske nedtur vil sætte mere skub i fænomenet.

De bor i Danmark, de sulter ikke, og alligevel spiser de skrald. Mange unge gennemroder snavsede containere for mad i stedet for at stå i kø i supermarkedet. Det skriver MetroXpress. De er en del af den såkaldte skraldekultur, der i de seneste år er blevet synlig på sociale netværk og hjemmesider som Gratismad.com, der opfordrer til at skralde. Facebookgruppen "Skraldere" har mere end 500 medlemmer, og eksperter mener, at det også slår igennem ude i virkeligheden. - Skralderne er en modkultur, der er opstået i en periode med meget forbrug. De gør op med forbrugerkulturen og er meget bevidste om miljøaspektet, forklarer samfundsforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet. Og det er i høj grad princippet, der motiverer de unge. - Vi vil ikke have, at maden går til spilde. Det er rigtigt ulækkert, at butikkerne smider så meget mad ud i stedet for at give det til dem, der kan bruge det, fortæller 22-årige Jakob i København til MetroXpress. Han begyndte at skralde, fordi det var normalt blandt vennerne. /ritzau/