Flere unge vil på efterskole på Mors

Begge øens efterskoler kan søndag byde velkommen til nye elevhold, der er større end i august sidste år

Blidstrup Efterskole har helt fyldt op på de to mest populære linjer, nemlig håndværkerlinjen og ridelinjen.Arkivfoto

Blidstrup Efterskole har helt fyldt op på de to mest populære linjer, nemlig håndværkerlinjen og ridelinjen.Arkivfoto

MORS:På søndag, 12. august, byder Galtrup Efterskole i Øster Jølby velkommen til 108 nye elever, hvilket er hele 25 elever flere end sidste år. Også på Blidstrup Efterskole er der fremgang i forhold til sidste skoleår.

75 forventningsfulde elever ankommer søndag eftermiddag til efterskolen på Sydmors. Sidste skoleår startede 68.

Forstander Karsten Madsen oplyser, at ridelinjen, der har 22 pladser, er helt fyldt op.

- 21 elever har selv en hest med, og vi har en enkelt hest. Det er dét, vi har plads til i stalden. Vi har endda en hest på venteliste, fortæller han.

Skolens populære håndværkerlinje, som egentlig kan tage 24 elever, er faktisk mere end fyldt op, idet der er tilmeldt næsten 30 elever. De kan se frem til, at Blidstrup Efterskole halvvejs inde i skoleåret kan indvi et helt nyt håndværkerhus med nyt metalværksted og en multihal med plads til større konstruktioner. Det er et byggeri til tre millioner kroner.

På Galtrup Efterskole glæder forstander Jens Hvid sig over, at den tilbagegang i elevtallet, der startede med finanskrisen i 2008, nu for alvor er vendt.

- I 2007 havde vi 138 elever, men derefter gik det nedad. De 108, der starter på søndag, er det største elevtal, vi har haft siden 2011, oplyser han.

Den mest populære linje på efterskolen er e-sport, fulgt af fodbold samt fitness & dance. Men også den ny linje grafisk design har mange tilmeldinger, oplyser Jens Hvid.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.