Flere vælger hurtig skilsmisse - og fortryder

Færre separationer - folk skrider direkte til skilsmisse - men hver 10. fortryder skilsmisseansøgningen

Hver 10. fortryder skilsmissen inden sagen er gået i gang. Arkivfoto

Hver 10. fortryder skilsmissen inden sagen er gået i gang. Arkivfoto

DANMARK:Udfyld et digitalt ansøgningsskema og overfør pengene via netbank. Så let er det at ansøge om skilsmisse. For let, måske, for tusindvis af par når at fortryde allerede inden sagen er behandlet.

Nye regler trådte i kraft 1. juli 2013 og gør det muligt at blive skilt uden først at have været separeret. Og læser man i Statsforvaltningens statistik, så har regelændringen haft en enorm effekt, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Antallet af separations-ansøgninger er faldet ganske betragteligt, for ægteparrene søger i stedet om såkaldt direkte skilsmisse, forklarer Arne Stryhn Madsen, jurist i Statsforvaltningen i Nykøbing Falster.

Om det er blevet for let at stoppe et ægteskab kan han ikke sige noget om, men han ved, at nogle ægtepar er for hurtige på tasterne, når bølgerne går højt i hjemmet.

Hver 10. fortrød

Hele 3.342 ægtepar nåede i 2014 nemlig at indsende en ansøgning om separation eller skilsmisse - og så fortryde igen, inden sagsbehandlingen var afsluttet.

Det svarer til mere end hver 10. ansøgning, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Jeg har oplevet, at en ansøgning er sendt fredag aften, og inden jeg når at møde på kontoret mandag morgen, så ligger der en mail, der så inderligt beder om, at vi ser bort fra den netop indsendte skilsmisseansøgning, siger Arne Stryhn Madsen til DAGBLADET Ringsted.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden