Flertal af danskerne: Lad lærerkonflikten køre

Især regeringspartiernes og EL´s vælgere er imod indgreb

Et flertal af danskerne vil lade konflikten på skoleområdet køre. Foto:

Et flertal af danskerne vil lade konflikten på skoleområdet køre. Foto:

DANMARK:Skolerne holder lukket, børnene kan ikke blive undervist og forældrene er derfor nødt til at tage ungerne med på arbejde.

Konflikten mellem lærere og kommuner har store konsekvenser for de danske børnefamilier, men alligevel mener et flertal af danskerne, at regeringen ikke skal gribe ind og stoppe lockouten.

Seks ud af 10 siger, at konflikten bør fortsætte, viser en meningsmåling, som Rambøll Analyse/Danmark har lavet for Jyllands-Posten. Blot 28 procent mener, at regeringen skal gribe ind.

Det er især danskere, der stemmer på enten regeringspartierne eller Enhedslisten, der er imod et indgreb - 73 procent.

Ikke desperate - endnu

Spørgsmålene er blevet stillet onsdag og torsdag i denne uge - det vil sige efter to til tre dage med lukkede skoler. Derfor overrasker tallene heller ikke arbejdsmarkedsforskerne.

- Folk er ikke desperate endnu, og derfor ønsker de, at konflikten skal have lov til at køre, siger Flemming Ibsen, professor og arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, til Jyllands-Posten.

- Min vurdering er, at svarene vil være markant anderledes, hvis man stiller det samme spørgsmål om en uge eller to, når bøvlet er blevet større, tilføjer han.

Giver KL skylden

Samme melding lyder fra Mikkel Mailand, forskningsleder på Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier på Københavns Universitet.

- Og så har mange lagt mærke til, at der bliver talt om respekt for den danske model. Den indstilling kan ændre sig, hvis man kan se, at elever måske ikke kan komme til afgangsprøve, siger han til Jyllands-Posten.

44 procent af danskerne mener desuden, at det er Kommuners Landsforening (KL), der bærer skylden for konflikten. 31 procent peger på lærerne. Blandt regeringens og Enhedslistens vælgere siger seks ud af 10, at det er KL’s skyld, skriver avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.