Udland

Flertal af tyskerne vil beholde Grækenland i euroen

Stemningen blandt de tyske vælgere er vendt med hensyn til fortsat græsk medlemskab af valutaunionen.

Opbakningen i Tyskland til fortsat græsk medlemskab af euroen er stigende.

51 procent af vælgerne ønsker, at Grækenland bliver i valutaunionen, mens 41 procent foretrækker et græsk exit, viser en ny måling.

Da den europæiske gældskrise var på sit højeste for tre år siden, var 65 procent af de tyske vælgere modstandere af Grækenlands euromedlemskab, mens kun godt 30 procent var tilhængere.

Målingen, der er lavet af Infratest med 1023 adspurgte for tv-stationen ARD, kommer samtidig med, at Grækenland og de øvrige 18 eurolandes veje måske er på vej til at skilles.

Den nye græske regering er kommet på kant med især Tyskland, som forlanger, at Grækenland opfylder sine forpligtelser over for de internationale långivere, der har sendt milliarder af euro til Athen for at forhindre et statskollaps.

Den græske premierminister Alexis Tsipras afviser at forlænge gældsaftalen og kræver hele redningsplanen genforhandlet.

Eurolandenes finansministre, den såkaldte eurogruppe, samles mandag i et forsøg på at finde en vej ud af striden med Grækenland.

Tsipras fortalte efter torsdagens uformelle EU-topmøde i Bruxelles, at han er blevet enig med eurogruppens chef, Hollands finansminister Jeroen Dijsselbloem, om at lade tekniske eksperter sammenligne den græske regerings krav med de betingelser, der ligger i det nuværende hjælpeprogram.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.