EMNER

Flertal: Dronningen bør gå af

Seks ud af 10 danskere mener det er på tide at få udskiftning på topposten i Danmark

ARKIV- -Dronningen aflyser sit besøg til Chile i marts på grund af slidgigt i ryggen. Kronprinsparret rejser i stedet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013)

ARKIV- -Dronningen aflyser sit besøg til Chile i marts på grund af slidgigt i ryggen. Kronprinsparret rejser i stedet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013)

DANMARK:Dronning Beatrix i Holland gør det. Paven gør det. Og hvis det står til danskerne, må dronning Margrethe også gerne gøre det: træde tilbage og lade den næste generation komme til.

Faktisk mener hver fjerde dansker, at dronning Margrethe skal gå på pension og lade Frederik komme til fadet med det samme.

Derudover mener 35 procent, at Margrethe bør gå af - bare ikke endnu. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroXpress.

Overrasket over tal

Historiker Lars Hovbakke Sørensen, der har forsket i kongehuset, er en smule overrasket over tallene, men han er overbevist om, at danskerne ikke er trætte af ’Daisy’.

- Jeg tror mere, det er et udtryk for, at der er kommet et nyt syn på arbejdslivet. Der er generelt en større forståelse for, at dronningen også skal have lov til at gå på pension og nyde sin alderdom. Derfor er det nok mere en sympati for dronningen, siger han til metroXpress.

Billed-Bladets hofreporter Trine Larsen er enig:

Hun bliver til hun dør

- Jeg tror, at de fleste er godt tilfredse med den monark, vi har nu. Derfor tror jeg snarere, at de fleste tænker, at hvis hun har lyst til at trække sig tilbage, så bør hun gøre det, siger hun til metroXpress.

Men selv om en tilværelse som pensionist sammen med prinsgemalen på vinslottet i Frankrig kan lyde fristende, så er begge eksperter enige om, at Margrethe ikke forlader pladsen. Dronningen har tidligere udtalt, at hun bliver på tronen, til hun dør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst