Flertal: Formiddagspause ryger på rådhuse

Flertal i økonomiudvalget i Rebild vil spare to millioner på de administrativt ansattes kaffepause

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

REBILD:Ligesom for to år siden er den betalte formiddagspause for de administrativt ansatte i Rebild Kommune i fare.

Et flertal på fem ud af syv økonomiudvalgsmedlemmer har peget på blandt andet dette forslag i det samlede sparekatalog til budgettet for 2019 og frem.

Socialdemokratiet og Den Sociale Fælleliste er imod at afskaffe formiddagspausen.

Borgmester Leon Sebbelin (RV) hæfter sig ved, at besparelsen på to millioner om året - svarende til fem fuldstidsstillinger - er et skøn:

- Vi er jo godt klar over, at noget af den, der er afsat til pausen på et kvarter, også går med faglig snak. Der er også taget højde for, at ikke alle deltager hver dag.

Ledelsens beregning af besparelsen bygger på, at de 260 fuldtidsansatte på de tre rådhuse i teorien kunne bruge 13.000 arbejdstimer om året på at holde formiddagspausen - svarende til otte fuldtidsnormeringer - men at besparelsespotentialet nok kun er på 60 procent.

Viceborgmester Morten Lem (S) husker udmærket, da det senest var på tale at spare pausen væk:

- Jeg tror, vi igen får en kamp med vores medarbejdere, og den synes vi ikke, at det er værd at tage. Mange gange kommer medarbejderne jo også til at snakke på tværs over den kop kaffe, så det kan ofte lønne sig i sidste ende. De tager også telefonen, hvis der kommer et opkald, så pausen er ikke kun frihed.

Allan Busk fra Den Sociale Fællesliste tror heller ikke, at der er meget at spare:

- Så skal de bare til at arrangere møder i stedet. Vi behøver heller ikke tage alting fra vores medarbejdere. Så fattige er vi heller ikke. De render i forvejen stærkt og er på det meste af dagen, så kan vi godt unde dem en lille pause, siger han.

Hvordan budgettet egentlig skal gå op, når der som udgangspunkt står minus 20 mio., skal afgøres i de videre politiske forhandlinger.

- På et tidspunkt kommer vi jo til at snakke finansiering. Jeg har faktisk selv et regneark, der balancerer i 2019, men det er kun mig, der har set det indtil videre, lyder det hemmelighedsfuldt fra borgmester Leon Sebbelin.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.