Flertal i tyske CDU's partiledelse støtter Laschet som kansler

Konservativ leder siger, at endelig afgørelse ikke træffes nu. I Bayern har søsterparti deres egen kandidat.

Armin Laschet er det borgerlige CDU's ministerpræsident i Tysklands mest folkerige stat, Nordrhein-Westfalen. Han er formand CDU i Tyskand, og nu ser han ud til at blive sit parti kanslerkandidat ved valget i efteråret.

Armin Laschet er det borgerlige CDU's ministerpræsident i Tysklands mest folkerige stat, Nordrhein-Westfalen. Han er formand CDU i Tyskand, og nu ser han ud til at blive sit parti kanslerkandidat ved valget i efteråret.

BERLIN:Et flertal i ledelsen af partiet CDU i Tyskland støtter formanden Armin Laschet som kanslerkandidat for den borgerlige blok.

Det oplyser ministerpræsidenten i delstaten Hessen, Volker Bouffier, til nyhedsbureauet dpa efter et møde i CDU's præsidium.

Men der vil ikke blive truffet en endelig afgørelse i dag, siger han.

Laschet er oppe mod Markus Söder fra søsterpartiet CSU i Bayern. Söder, der er ministerpræsident i Bayern, meddelte i weekenden, at han er parat til at forsøge at blive forbundskansler Angela Merkels afløser ved valget til efteråret.

Merkel lader sig pensionere som forbundskansler efter 16 år på posten.

Men Laschet står i målingerne ikke højt, og det har ført til opfordringer fra flere konservative kredse om, at han og CDU skal vige pladsen for Söder.

Men med mandagens møde i CDU's præsidium er der ingen tegn på, at Merkels parti vil vige for Söder.

CSU holder selv møde i ledelsen i Bayern mandag. Her ventes det, at Söder får opbakning til at melde sig som de kristelige unionspartiers kanslerkandidat.

Der har kun en gang tidligere siden Anden Verdenskrig været en borgerlig kanslerkandidat fra CSU. Det var den daværende ministerpræsident Franz-Josef Strauss, som i 1980 tabte til det socialdemokratiske SPD i det daværende Vesttyskland.

Laschet blev valgt til partiets nye formand i januar som afløser for Annegret Kramp-Karrenbauer. Han er ministerpræsident i Tysklands mest folkerige stat, Nordrhein-Westfalen, og ser med mandagens opbakning fra sit parti ud til at være den sandsynlige vinder i det borgerlige opgør.

Men han står ikke som en stærk kandidat hos alle tyskere. Han har været uenig med Merkel i hendes coronastrategi og de nedlukninger, der senest har været. Men ifølge nyhedsbureauet dpa synes han ikke selv at have et godt bud på en strategi.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden