Flertal truer regeringens børnecheck

EL er klar til at stemme for De Konservatives beslutningsforslag, hvis regeringen nægter indrømmelser.

1. marts 2014 01:12

På Christiansborg fortsætter slagsmålet om EU-borgeres adgang til danske børnepenge.

Mandag fremsætter De Konservative et beslutningsforslag i Folketinget, der skal pålægge regeringen "at sikre, at udbetalingen af børnepenge sker i overensstemmelse med den af Folketinget vedtagne lov". Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen står regeringen til at komme i mindretal, da en samlet borgerlig blok samt regeringens eget støtteparti Enhedslisten planlægger at stemme for forslaget.

I 2010 vedtog VK-regeringen og Dansk Folkeparti et optjeningsprincip, så udlændinge først får børnecheck, når de har arbejdet to af de seneste 10 år i Danmark.

Men tirsdag fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at regeringen fortsat sender børnecheck til udlændinge udenfor Danmark med henvisning til en EU-forordning.

Og det vil De Konservatives formand, Lars Barfoed, ikke finde sig i.

- Vi har en lovgivning i det her land, som regeringen har valgt ikke at følge uden at tage en dialog med Folketinget.

- Den eneste måde, Folketinget så kan få regeringen til at gøre, som vi vil, er ved at trække den ned i folketingssalen, og hvis regeringen så stadig ikke vil følge flertallets vilje, så må vi udtrykke mistillid til den, siger han til Berlingske.

Enhedslisten planlægger - som tingene står nu - at stemme for de borgerliges beslutningsforslag, medmindre regeringen kommer med en række indrømmelser.

- For os hænger spørgsmålet om børnechecken tæt sammen med kampen mod social dumping. Vi har intet imod, at mennesker kommer hertil og arbejder og får ret til de samme ydelser og velfærd som alle andre, der arbejder og betaler skat.

- Men det forudsætter, at de arbejder på danske løn- og arbejdsvilkår, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til DR Nyheder.

Partiet foreslår en pakke mod social dumping for at stemme for regeringens lovforslag, der skal sørge for, at børnechecken uddeles i overensstemmelse med EU-reglerne.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...