Flertal vil fjerne besparelse på pleje

Budgetdebatten i Nordkraft viste, at der er flertal for at fjerne besparelserne på de ældres pleje, ligesom der er opbakning til at ansætte en veterankoordinator

Jesper Schouenborg
Budgetdebatten i Nordkraft mandag aften, viste, at der er politisk flertal for at fjerne besparelsen på plejen, hvor man i budgetforslaget vil reducere hjælpen med 15 minutter om ugen. Foto: Daniel Bygballe
Aalborg 21. september 2015 22:29

AALBORG: Borgerne strømmede Kedelhallen i Nordkraft mandag aften, hvor der var indbudt til debat om budgetforslaget, som der er forligsforhandlinger om på torsdag.

Efter debatten stod det klart, at der er flertal for at fjerne besparelserne på de ældres pleje, hvor der i budgetforslaget er lagt op til at spare med 15 minutter om ugen, hvilket giver en besparelse på 15 mio. kr. Blandt andet Socialdemokraterne klar med et ændringsforslag.

- Vi synes, at det er en hård beskæring, der er lagt op til, sagde borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Desuden viste budgetdebatten, at der er bred politisk opbakning til at ansætte en veterankoordinator, der skal hjælpe hjemvendte soldater. Det gælder bl.a. S, V og K.

- Naturligvis skal vi have en veterankoordinator, sagde Thomas Krarup (K).

På torsdag er der forligsforhandlinger, men ifølge borgmesteren, så er der stadig mulighed for at påvirke slagets gang.

- Vi er stadig i en lyttefase i forhold til, hvor vi skal sætte ind i forhold til budgettet, så der er reelle muligheder, og det vil der være helt ind til vi går i gang med forhandlingerne på torsdag, sagde Thomas Kastrup-Larsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...