Flertal vil ikke skære i åbningstid

Byrådsflertal vil have have besparelsen på daginstitutionernes åbningstid fjernet

Jesper Schouenborg
Et flertal i Aalborg Byråd vil ikke være med til at spare penge på daginstitutionernes åbningstid, som budgetforslaget ellers lægger op til. Arkivfoto:
Aalborg 19. september 2016 06:00 - Opdateret 19. september 2016 07:40

Der bliver ikke skåret på daginstitutionernes åbningstid, som magistratens budgetforslag ellers lægger op til, hvis det står til et flertal i byrådet.

Det viser en rundringning, som NORDJYSKE Medier har fortaget til alle byrådets partier med hensyn til partiernes ændringsforslag forud for førstebehandling af budgetforslaget på torsdag.

Rundringningen viser også, at der er en lang række tidsler i budgetforslaget, hvis man spørger politikerne, hvor alle partier har budt ind undtagen S og SF, der ikke vil gå ud med nogen holdning endnu. Tilbage til forslaget om at skære en time af daginstitutionernes åbningstid, hvilket vil spare 2,8 mio. kr., det vil hverken V, EL, DF, R, LA og K være med til.

- Vi vil ikke være med til at skære ned på åbningstiderne på børnehaverne, så mener vi, at man må kunne finde et beløb indenfor egen ramme, siger Tina French Nielsen (V).

Enhedslisten vil også have besparelsen af bordet.

- Det er en meget lille besparelse, som man får for at skabe dårligere vilkår for forældrene i byen, og det synes vi, at man skal lade være med, siger gruppeformand Per Clausen (EL).

De Konservative er enig.

- Man er nødt til at honorere, at folk faktisk går på arbejde og ikke længere går på arbejde fra kl. 7 til 15, og derfor skal børnepasningen ikke nedjusteres med en time, siger ældre- og handicaprådmand Thomas Krarup (K).

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...