Skattepolitik

Flertal vil ofre lønhop for lavere skat

Hvis skatten sættes ned, vil størstedelen af vælgerne afstå fra at kræve store lønstigninger ifølge måling

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

HELE LANDET: Hvis politikerne vælger at sænke skatten på arbejde, vil hovedparten af vælgerne være indstillet på at moderere deres krav til lønstigninger.

Det viser en Gallup-måling lavet for Berlingske. Et klart flertal på 61 procent af de adspurgte, der alle er på arbejdsmarkedet, er parat til at acceptere lavere lønstigninger, hvis indkomstskatten sættes ned.
Venstre har de seneste uger argumenteret for en ny kurs med mere afdæmpede lønstigninger, så lønniveauet herhjemme nærmer sig Tysklands. Til gengæld skal både erhvervslivet og lønmodtagerne slippe billigere i skat.
- Vi har set, at de gange, vi har sænket skatten på arbejde, har danskerne fulgt op på det ved efterfølgende at lave moderate overenskomster, siger finansordfører Peter Christensen (V) til avisen.
- Det, som mange er optaget af, er selvfølgelige, hvad de har til forbrug, tilføjer han.
Men regeringen overvejer ikke at supplere skattereformen fra i år med nye lettelser. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener, at øget produktivitet er den bedste måde at øge Danmarks konkurrenceevne på.
Hun roser lønmodtagerne for at have udvist "stor ansvarlighed" ved ikke at stille krav om voldsomme lønstigninger.
- Det bidrager til vores konkurrencekraft, men det er ikke den eneste løsning. I stedet for at gå ned i løn skal vi øge vores produktivitet, så vi kan opretholde de høje danske lønninger, siger Helle Thorning-Schmidt til Berlingske.
Målingen viser også, at et lille flertal - 52 procent - ikke ønsker lavere skatter, hvis det medfører besparelser i det offentlige.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst