Flest spritbilister i Nordjylland

Nordjyske bilister tog en suveræn førsteplads i landsdækkende spritrazzia

Emil Færch Clausen
Arkivfoto
Nordjylland 1. juli 2015 15:18 - Opdateret 1. juli 2015 16:01

NORDJYLLAND: For mange kører bil med sprit i blodet på de nordjyske veje. Det må være konklusionen efter sidste uges landsdækkende sprit- og narkorazzia, hvor Nordjyllands Politi tog en suveræn førsteplads i disciplinen flest spiritusbilister.

25 bilister blev taget med spiritus i blodet, og tre blev taget for narkokørsel. Det oplyser Claus Kjær-Pedersen, operativ leder af færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi.

- Det er mange. Men vi har også haft nogle kontroller, der var meget målrettet spiritus og narko, siger han.

Langt til nummer to

På landsplan blev 65 taget for spirituskørsel og 18 for narko. Nordjylland står altså for en pæn andel af de samlede sager. Østjyllands Politi, som kom tættest på resultaterne i Nordjylland, havde til sammenligning kun 11 sager for spritkørsel og 6 for narko.

Man skal dog tage statistikkerne med et gran salt, da resultaterne også afhænger af den indsats, der bliver lagt i de enkelte politikredse.

- Man kan sige, at det er tilfredsstillende, at vi tager så mange, men det er ikke tilfredsstillende, at der er så mange spritbilister, siger Claus Kjær-Pedersen.

Færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi havde i sidste uge tre målrettede kontroller. Derudover kommer den almindelige indsats, som ikke er talt med i statistikken. Der kan altså være taget flere spritbilister, end tallene viser.

Flere med over to i promille

Flere bilister kan nu se frem til store bøder og frakendelse af førerretten. Først skal blodprøverne dog undersøges, men flere risikere endnu hårdere straffe.

- Nogle af dem, der pustede over to, er i fare for konfiskation af køretøjet og frihedsstraf, siger Claus Kjær-Pedersen, som anslår, at mellem fem og ti pustede til over to promille.

Indsatsen fra Nordjyllands Politi har været spredt over det meste af kredsens område.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...