Flittige hænder og varme hjerter

Strikkeklubben i Brovst Baptistkirke har udvidet deres hjælpearbejde

Strikket børnetøj som klubben har fået doneret. Privatfoto.

Strikket børnetøj som klubben har fået doneret. Privatfoto.

BROVST:Strikkeklubben i Baptistkirken har siden starten i 2006 strikket over 1000 bomuldstrøjer og små huer, som er sendt og fordelt i Burundi, Afrika, til forskellige hospitaler og hjælpeorganisationer for især forældreløse børn.

De sidste par år er hjælpearbejdet blevet udvidet, således at der nu også sendes hæklede tæpper til Rumænien. Disse fremstilles af akryl- og uldgarn og fra overskydende garn, som de får doneret.

Klasselokalerne i Rumænien er ofte heller ikke varmet op, så en strikkegruppe er også i sving med pindene, så der kan blive fremstillet strikkede skoletrøjer.

Endvidere har strikkeklubben fået en kontakt i Aalborg, som kører direkte til Ukraine med babylifte, dyner, tæpper omsyet sengetøj samt en del strikket børnetøj.

- Alt dette gør jo, at vi hele tiden er på udkig efter gode tilbud, især fra genbrugsbutikker. Et fleecetæppe til 10 kroner kan jo hurtigt blive til fire dejlige babytæpper, siger Bodil Sørensen.

Det går da også op i andet end at hjælpe andre. Strikkeklubben sætter nemlig det sociale samvær i højsædet, så når damerne mødes hver 14. dag bliver der hygget med historier, kaffe og hjemmebag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.