Udland

Floridas store jagt på kvælerslanger fuser ud

Det er kun lykkedes at dræbe en brøkdel af de anslåede 150.000 kvælerslanger i Floridas sumpområder.

Floridas store jagt på kvælerslanger fuser ud

En næsten én måned lang dræberkampagne rettet mod kvælerslanger i Florida ser ud til at ende som en fiasko.

Udstyret med køller, macheter, spyd og skydevåben har en mindre hær på over 1500 potentielle slangedræbere bevæget sig rundt i delstatens sumpområder for at finde krybene, der er trussel mod det øvrige dyreliv.

Ifølge Carli Segelson fra Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, der arrangerede jagten kendt som Python Challenge, er det kun lykkedes jægerne at dræbe eller indfange 50 af de burmesiske kvælerslanger.

Dermed har jagten, der begyndte 12. januar og slutter på søndag, stort set ikke har gjort indhug i den store og voksende bestand af de ikke-hjemmehørende slanger, der i Floridas skrøbelige vådområder har fundet sig et nyt hjem.

Det anslås, at bestanden af de burmesiske kvælerslanger, der oprindelig stammer fra Sydøstasien, er vokset til 150.000, efter at folk, der holdt slangerne som kæledyr, blev trætte af dem og slap dem fri i vådområderne.

Den burmesiske kvælerslange er en af de største slangearter i verden og en stor trussel mod det oprindelige dyreliv i Florida. Blandt andre en i forvejen udryddelsestruet storkeart samt gnaveren Key Largo Woodrat. Slangerne tager også mange kæledyr.

Populationen af slanger vokser uhæmmet, fordi de ikke har nogen naturlige fjender i vådområderne. Og selv mennesker har svært ved at komme dem til livs.

- De er godt camoufleret, og du kan bogstaveligt talt stå lige ved siden af dem uden at opdage det, siger Carli Segelson.

- Desuden er de undvigende. Man skal være heldig med at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, siger hun.

For at tiltrække jægere tilbyder myndighederne en præmie på 1500 dollar for de fleste kvælerslanger, der fanges eller dræbes under jagten samt en dusør på 1000 dollar for den største python.

1567 personer meldte sig til jagten.

- Jeg er glad for at kunne oplyse, at ingen er kommet noget til eller faret vild (i vådområderne), siger Segelson.

Sidste år blev der fundet en burmesisk kvælerslange, der målte over fem meter og vejede næsten 75 kilo. Det er den hidtil største, der er fanget i Florida.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.