Bryggerier

Flot ølpris til Skagen Bryghus

Danske Ølentusiaster uddelte lørdag den Den Regionale Ølpris 2012

Skagen Bryghus modtog lørdag en fornem ølpris.  Foto: Bent Bach

Skagen Bryghus modtog lørdag en fornem ølpris. Foto: Bent Bach

SKAGEN:Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2012 blev sent lørdag eftermiddag uddelt til Skagen Bryghus.

Det var den nordjyske afdeling af Danske Ølentusiaster, som har til formål at udbrede kendskabet om kvalitetsøl, der uddelte prisen.
Ølprisen blev uddelt i forbindelse med Øllets Dag, som blev holdt rundt om i en række nordjyske byer.
Salgskonsulent i Skagen Bryghus, Brian Rishøj Christensen, anede ikke noget om, at bryghuset fik en pris før lørdag eftermiddag.
Hermed Danske Ølentusiasters samlede begrundelse for, at prisen i år gik til Skagen:
”Det som specielt karakteriserer bryghuset vi indstiller, er at det er vokset ud af det lokale håndbryggermiljø i byen. Og som årene er gået, er det lykkes at gå fra hyggelig hobby til veldrevet forretning. Således har bryghuset efter 5 års drift præsenteret sit første overskud. Og er hædret med en lokal pris, der tildeles virksomheder som gør en særlig indsats for at udvikle deres erhverv og som synliggør lokalområdet som et attraktivt erhvervsområde. Det er ydermere lykkes at gøre bryghuset til et populært spillested i byen.
Gennem flere år hyggede en række borgere sig med håndbrygning i Skagen Bryggerlaug. Det gav gode velsmagende resultater, som blev præmieret ved både DM og VM (Vendsysselmesterskaberne) i Håndbrygning. Efter en ølsmagning med håndbrygget øl i den lokale Lions Club, opstod idéen om at etablere et bryghus. Byens gamle elværk blev udset til at være stedet, hvor man kunne huse slige aktiviteter og bryghuset blev grundlagt i 2005. Det første øl blev sendt på gaden september 2006. Og nu må det siges at være blevet en succes og øl i Skagen er gået fra at være en hyggelig hobby til veldrevet forretning.
Skagen Bryghus har brygget 1.200.000 liter øl siden 2006. Det er blevet til 500 batch. Netop batch 500 fra bryghuset er en munkeøl der lyder navnet 500. Den blev præsenteret i marts 2012 ved arrangementet ”Belgisk Eventyr”, hvor Danske Ølentusiasters Landsformand var gæstefortæller.
Brygmester og direktør René Diget Søgaard Sørensen har proklameret at bryghuset fremadrettet vil brygge tre eller fire nye specialøl om året, som kun bliver brygget én gang. Disse mere eksklusive øl, skulle gerne gøre sig gældende i forbindelse med Årets Danske Ølnyhed.
Strategien har i de seneste år været, målrettet at arbejde på at øge afsætningen af bryghusets produkter og det har båret frugt. Skagen Bryghus har haft fremgang på alle varegrupper – specielt på flaskesalget og salget i bryghuset. Samlet er omsætningen steget med 27 % i forhold til 2010. Hovedparten af produktionen sælges i supermarkeder, andre detailbutikker og på restauranter. Men bryghusets egen café har også et stort og stigende salg.
Der er mange ugentlige musikarrangementer i caféen og den er blevet et meget populært musiksted i Skagen. Det er blevet et sted hvor musikerne gerne kommer, fordi der er et stort publikum og en god stemning. De seneste 5 år har Skagen Bryghus afholdt Oktoberfest med tyrolerstemning i efterårsferien og der afholdes en lignende fest i pinseferien.
Skagen Bryghus A/S har efter 5 års drift præsenteret sit første overskud. Overskuddet er på 435.000 før skat og efter på godt 370.000 kroner og der forventes også overskud i 2012. Bryghuset praktiserer en meget hård afskrivning på maskiner og bygninger og det er en del af forklaringen på hvorfor det hidtil har været svært for selskabet at lave overskud. Der afskrives for cirka en million kroner årligt. Der er gennemført et aktieudbud som har forøget selskabets aktiekapital med 604.000 kroner. Baggrunden herfor er et ønske om at øge antallet af kapitalejere i Skagen Bryghus A/S samt konsolidere selskabet yderligere. Aktieudbuddet er videreført i nyt udbud der fortsætter endnu et år. Det nytilførte kapital er investeret i en forøgelse af produktionskapaciteten gennem anskaffelse af yderligere en 4.000 liters gær/lager-tank ligesom der er investeret i nyindretning af stedets café herunder etablering af ny bar idet den gamle bar i forhold til indretning og placering var blevet en flaskehals specielt i sommermånederne. Antallet af fadhaner er fordoblet fra 12 til 24.
Skagen Bryghus blev november 2011 tildelt Skagen365 prisen. En pris der kan tildeles virksomheder der er beliggende indenfor postnummer 9982 til 9990, holder åbent i alle årets måneder og gør en særlig indsats for at udvikle deres erhverv og som synliggør Skagen som et attraktivt erhvervsområde samt udvikler aktiviteter eller produkter, der er særegne for årstiderne og unikke for Skagen området og dermed gør det attraktivt at arbejde, handle og opholde sig i Skagen hele året. Virksomheder, der med deres virke er med til at tilføje yderligere kvalitet til Skagens brand.
Skagen Bryghus er blevet dygtige til at få brugt medierne til med positiv omtale at skabe mere positiv opmærksomhed.
I det hele taget er der meget positiv opmærksomhed omkring Skagen Bryghus fra forskellige positioner i ølverdenen. Senest har foreningerne af danske ølmærkesamlere kåret Tordenskiold-etiketten fra Skagen Bryghus til Årets Etiket 2011. Øllen Tordenskiold er lavet specielt til Tordenskiold-dagene i Frederikshavn, og dagene støttes med en krone for hver Tordenskiold øl, der sælges”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst