Flot OL-start af Udby

Hobro-roeren er klar til kvartfinalen på vandet i Rio

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fie Udby i aktion lørdag i Rio. Foto: Henrik Rio

RIO:Lørdag eftermiddag - dansk tid - var Fie Udby Erichsen som den første nordjyske atlet i aktion ved OL i Rio.

Roeren fra Hobro klarede skærene fornemt, da hun blev nummer to i sit indledende heat over 2000 meter i singlesculleren. Hun var en bådspids efter den amerikanske vinder, Gevvie Stone, og havde god luft ned til de nærmeste konkurrenter. Derned er den 31-årige nordjyde sikkert videre til kvartfinalen.

Fie Udby lagde stærkt fra land på et meget uroligt vand og var stort set på andenpladsen fra start til mål. På et tidspunkt var amerikaneren langt foran, men nordjyden havde en flot finish, hvor hun altså var tæt på at hente konkurrenten.

- Men det er som vinden blæser derude, hvis man kan sige det på den måde. De første 500 meter er udmærket, og de sidste 250 meter er gode, men de midterste 1000 meter er nærmest umulige, siger Fie Udby efter den gode indledning.

- Når vi kommer herud om morgenen er det nærmest blikstille, men så snart konkurrencerne starter, så blæser det op, og det bliver helt umuligt. Der kommer bølger undervejs, der nærmest sender os alle sammen to baner til siden. Officials siger ikke noget, for vi kan jo ikke gøre noget.

- Men jeg er glad for, at jeg var i stand til at håndtere det. For et år siden, så havde jeg nok siddet stille efter 1000 meter, og det ser ud til, at min operation lykkedes. Men jag kan ikke sige noget om min form. Det her har ikke noget med form at gøre, og det er ikke nødvendigvis de rigtige, der vinder, siger Fie Udby, der nu er klar til mandagens kvartfinaler.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.