Flot pris til FfI’s fodboldafdeling

DBU Jylland har kåret klubben som Årets Ungdomsklub 2015

Frederikshavn fI er kåret som Årets Ungdomsklub 2015 af DBU Jylland. Christian Kærsgaard, i midten, og Ole Lyng, th., modtog prisen på klubbens vegne. Overrækkelsen stod Torben Nielsen, DBU Jyllands Ungdomsudvalg, for. Foto: Bob Gisselmann

Frederikshavn fI er kåret som Årets Ungdomsklub 2015 af DBU Jylland. Christian Kærsgaard, i midten, og Ole Lyng, th., modtog prisen på klubbens vegne. Overrækkelsen stod Torben Nielsen, DBU Jyllands Ungdomsudvalg, for. Foto: Bob Gisselmann

FREDERIKSHAVN:FfI Fodbold er af DBU Jylland kåret som Årets Ungdomsklub 2015, og den fornemme hæder med Faxe Kondi-prisen blev overrakt fodboldformand Christian Kærsgaard og Ole Lyng fra afdelingens bestyrelse på årsmødet i Region 1, der fandt sted tirsdag aften i Aalborg Arena.

- Det var med stolthed og glæde at FfI Fodbold modtog prisen foran 140 andre klubledere på DBU årsmødet i Region 1, siger fodboldformand Christian Kærsgaard.

- Det viser, at de mange initiativer, der er sat i værk i FfI Fodbold også bliver værdsat med positive briller fra det øvrige Fodbold Danmark. Det er ikke mindst den kæmpe indsats fra vores ansatte, trænere, ledere, frivillige, spillere og forældre med tilknytning til klubben, der nu er blevet belønnet, og opbakningen fra vores sponsorer, kommune og øvrige samarbejdspartnere i byen er blevet påskønnet.

- Det er vi meget stolte af i bestyrelsen, og det her viser, at når der sker noget aktivt i Frederikshavn, registreres det også andre steder.

- Vi vil nu bede vores medlemmer om at komme med forslag til anvendelse af checken på 10.000 kroner, siger FfI’s fodboldformand.

I begrundelsen fra DBU Jylland hedder det blandt andet, at FfI Fodbold med en stribe nytænkende tiltag går forrest i kampen for at bevare de unge spillere i fodboldklubberne.

Overrækkelsen stod Torben Nielsen, DBU Jyllands Ungdomsudvalg, for.

For at bevare de unge fodboldspillere i fodboldklubberne kan det være en rigtig god ide at tænke ud af boksen, og det har de i den grad gjort i Frederikshavn fI, hedder det videre i begrundelsen.

Positive resultater

Med en stribe tidssvarende projekter har klubben da også set de positive resultater via en flot medlemsfremgang gennem de seneste år. Klubben tæller i dag 650 aktive medlemmer, heraf er de cirka 200 drenge og piger mellem fem og ti år.

Blandt klubbens tiltag for de unge spillere er også en række klubaftener, hvor ungdomsspillere og seniorspillere kommer og hygger sig med fællesspisning.

Her bliver månedens spiller i hver årgang kåret. Ordningen har vist sig at være en endda meget stor succes med op til 250 deltagere til hver klubaften.

Der er specifik træning én gang om ugen for U10 til U15 Drenge på alle niveauer. Klubbens senior- og ungdomstrænere står for træningen, og også her er der mange deltagere med omkring 60-70 til hver mandagstræning.

Eliteudviklingsprojekt

Klubben har iværksat et initiativ til et eliteudviklingsprojekt for at skabe de bedst mulige rammer for talentudviklingen i klubbens geografiske nærområde. Målet er at U17- og U19-holdene skal optræde i de bedste rækker.

Desuden har FfI Fodbold en stribe andre gode tiltag i søen.

Det drejer sig om fodbold som valgfag i 6.-9. klasse på to af kommunens skoler, klubben er nabo til et flygtningecenter, så et task force udvalg tager sig af flygtninge i klubben.

Desuden har man en tilknyttet B&U konsulent samt et øget fokus på forældreinvolvering.

Klubbens budskab er, at det er fodbolden, der tiltrækker, men det er relationerne, der fastholder.

Et budskab de gør alt for at realisere til fordel for især klubbens unge medlemmer i FfI Fodbold, lyder det i begrundelsen fra DBU Jylland.

Med i prisen følger en check på 10.000 kroner.

I januar 2014 overgik samme hæder til Bangsbo Freja, der fik Faxe Kondi-prisen 2013 af DBU Jylland, mens Hjørring IF løb med prisen i 2014..

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.