FLS-aktionærer fejrer milliardgevinst i sidste forårsmåned

I maj har aktionærerne hentet en god gevinst i FLSmidth, mens det modsatte har været tilfældet med Coloplast.

Aktiehandlen i maj slutter om få timer, og med en foreløbig stigning på 19,0 procent ser FLSmidth ud til at vinde kapløbet om at blive månedens mest stigende aktie i C20-indekset.

Mine- og ingeniørvirksomhedens aktie handles fredag eftermiddag i kursniveauet 339,0, og det svarer til, at aktionærerne i FLSmidth alene i maj har opbygget en kursgevinst på 2,8 milliarder kroner.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i maj, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

- Det er i høj grad et godt regnskab, der har været med til at udløse kursfesten i FLSmidth.

- Alene på regnskabsdagen 8. maj steg aktien 9 procent, og samlet set er aktien steget hele 25 procent efter regnskabet, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Ifølge aktieanalytikeren ser selskabets programmer med effektiviseringer og omkostningsbesparelser ud til at virke efter hensigten.

- Det har fået flere analytikere til at løfte anbefaling og kursmål på aktien og dermed bidrage yderligere til kursfesten, siger han.

Desuden nævner Mikkel Duus-Hansen, at FLSmidth de seneste uger har annonceret flere nye ordrer.

Blandt andet skal FLSmidth levere en komplet cementfabrik til Vietnam til en værdi af 750 millioner kroner, som bliver den største cementfabrik i Sydøstasien.

Med få timer tilbage af handlen i maj ser 15 ud af 19 selskaber i C20-indekset ud til at slutte måneden på et højere kursniveau, end da måneden begyndte.

Kun Mærsk, Pandora, Tryg og Coloplast ligger fredag eftermiddag til mindre fald i maj.

- Med et fald på 4,0 procent indtager Coloplast bundplaceringen som den aktie, der falder mest i månedens løb, siger Mikkel Duus-Hansen og fortsætter:

- Coloplast leverede isoleret set et udmærket regnskab med vækstrater på seks til syv procent, men investorerne havde tydeligvis sat næsen op efter mere og sendte derfor aktiekursen sydpå.

Samlet set er C20-indekset nu steget mere end 35 procent siden nytår, og i maj lyder stigningen foreløbig på 2,8 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.