FLSmidth ser gryende opsving trods tilbagegang

Det er gået tilbage på de fleste poster for FLSmidth, der dog tror på, at fremtiden bliver stadigt lysere.

Ingeniørkoncernen FLSmidths aktier stiger markant oven på præsentationen af et nyt regnskab og en større strukturændring. Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Ingeniørkoncernen FLSmidths aktier stiger markant oven på præsentationen af et nyt regnskab og en større strukturændring. Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Danske FLSmidth, der leverer udstyr og service til mine- og cementindustrien, måtte notere sig en tilbagegang på de fleste poster i de tre første måneder af 2018.

Selskabet er dog optimistisk efter kvartalet, hvor valutaudsving har været en stor udfordring.

- Mineindustrien er i begyndelsen af et opsving. Og det, at vi har vundet vores første store mineordre siden 2015, ser vi som en blandt flere indikatorer på en stigende investeringslyst i mineindustrien, skriver administrerende direktør Thomas Schulz i regnskabet.

Omsætningen i første kvartal, der dækker januar til marts, faldt med lidt over 100 millioner kroner til 4,2 milliarder kroner. Nettoresultatet faldt i samme periode med små 30 millioner kroner til 136 millioner kroner.

FLSmidth skriver i regnskabet, at omsætningen steg med tre procent, hvis man fraregner valutaeffekter.

Mens også ordreindgangen og ordrebogen gik tilbage, har FLSmidth positive ord til udviklingen i selskabets største division, der dækker over salg mineindustrien.

- Genrejsningen af investeringer i mineindustrien fortsatte med at materialisere sig i første kvartal. Aktivitetsniveauet steg i andet halvår 2017, og mængden af henvendelser var fortsat høj i første kvartal, skriver FLSmidth.

Ordreindtaget i divisionen steg da også med 50 procent i første kvartal, der er båret af en stor ordre på mere end 600 millioner kroner til en kobbermine i Kazaksthan.

For FLSmidths andet store forretningsområde, cementfabrikker, var udviklingen mere blandet. Markedet fra stabilt, men desværre på et lavt niveau.

I forbindelse med regnskabet præsenterede FLSmidth en stor strukturændring, der halverer antallet af divisioner til to og skal digitalisere selskabet.

Aktierne i FLSmidth stiger med 6,4 procent oven på regnskabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.