Danmark

Flugtveje og kurser beskytter Røde Kors' asylansatte

Medarbejderne er forberedt på konflikter på Røde Kors' asylcentre. Men beskyttelsesudstyr er ikke efterspurgt.

fra asylcenter Sandholmlejren Foto: Scanpix/Nikolai Linares

fra asylcenter Sandholmlejren Foto: Scanpix/Nikolai Linares

Skud- og stiksikre veste er ikke en del af uniformen hos medarbejderne på Røde Kors' asylcentre. Den form for fysiske værn vurderes ikke at være nødvendig.

Til gengæld er de ansatte uddannet i konflikthåndtering. For det er en kendsgerning, at der kan opstå tilspidsede situationer i arbejdet med asylansøgere.

Det forklarer centerchef i Røde Kors Carsten Isaksen.

- Vi arbejder med asylansøgere, som vi betragter som almindelige mennesker i en unormal situation. Vi ved alle, at der kan være hændelser i livet, der får dem til at reagere. Så det indretter vi os efter, siger han.

Onsdag skriver Berlingske, at Langeland Kommune har indkøbt skud- og stiksikre veste til medarbejderne på de 17 asylcentre rundt om i landet, som kommunen driver.

Udstyret skal beskytte utrygge ansatte i særlige situationer, lyder det.

Men Røde Kors' asylcentre har ikke planer om at gå samme vej.

- Vi har ikke en oplevelse af, at vi kan nå over i situationer, hvor vi skal give den form for fysiske sikkerhedsforanstaltninger til vores medarbejdere, siger Carsten Isaksen.

Han er chef for i alt 26 asylcentre rundt om i landet, og han har ikke kendskab til, at nogen ansatte har efterspurgt beskyttelsesudstyr. Medarbejderne på centrene kommer gennem en grunduddannelse i håndtering af konflikter, forklarer Carsten Isaksen.

Og så er lokalerne på centrene indrettet, så det fysisk er muligt - både for de ansatte og beboerne - at slippe væk, hvis eksempelvis en samtale udvikler sig kritisk.

- Vi har fokus på, at vores arbejdspladser bliver indrettet, så man kan gå fra hinanden, hvis der skulle opstå en kritisk situation, man ikke kan håndtere.

- Desuden uddanner vi vores medarbejdere i konfliktforebyggende indsatser, så de selv er forberedt på, hvordan de skal nedtrappe konflikter og trække sig fra tilspidsede situationer, siger Carsten Isaksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.