Fly fra Kenya bomber al-Shabaabs lejre

To lejre, der tilhører den militante, islamistiske bevægelse, er blevet bombet i Somalia efter massakre.

Kenyas luftvåben har mandag bombet to af den militante, islamistiske bevægelse al-Shabaabs lejre i Somalia, siger kilder i landets væbnede styrker til Reuters.

Bombardementerne er de første militære reaktioner fra Kenya, efter at al-Shabaab i sidste uge begik en massakre på et universitet i Kenya og dræbte næsten 150 mennesker - mange af dem unge studerende.

De kenyanske luftangreb var rettet mod den militante gruppes lejre i Gondodowe og Ismail, som ligger i Gedo-regionen ved grænsen til Kenya, oplyser kilder i militæret.

Det var overskyet under bombeangrebene, og militæret har ikke klart kunne afgøre, hvor store skader bomberne har tilføjet de militante, ligesom det er uklart, hvor mange af gruppens medlemmer, som er blevet dræbt.

- Vi rettede angrebet mod to områder, fordi vi havde efterretninger om, at det var derfra, al-Shabaabs folk foretog angreb inde i Kenya, siger kilderne.

Kenya har indledt tre dages landesorg efter massakren på universitetet i Garissa.

Den kenyanske præsident, Uhuru Kenyatta, har svoret, at angrebet vil blive gengældt "på den hårdest mulige måde".

De militante angreb ved daggry torsdag i sidste uge og stillede alle ikke-muslimske studerende op til henrettelse på en måde, som Kenyatta betegner som "en barbarisk, middelalderagtig massakre."

- Disse terrorister ønsker at skabe frygt og splittelse i vort samfund. Men vi må sige til dem, at det vil aldrig lykkes dem, sagde den kenyanske præsident søndag.

Politiet i Garissa har fremvist ligene af de fire dræbte gerningsmænd i en bunke, hvor de lå oven på hinanden med ansigterne nedad. Frem andre mænd er blevet anholdt og sigtet for at have hjulpet med at arrangere angrebet.

Kristne udgør omkring 83 procent af Kenyas 44 millioner indbyggere.

Den islamistiske al-Shabaab-bevægelse har truet med at gennemføre "et nyt blodbad" i Kenya. Gruppen siger, at angrebet på universitetet var hævn for Kenyas militære tilstedeværelse i Somalia.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.