Flytrafik

Flybøvl i Aalborg: Forsinkelser og aflysninger

Passagerer med både SAS og KLM oplevede bøvl, da de skulle til og fra Aalborg mandag

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Mange passagerer, der skulle flyve til og fra Aalborg Lufthavn mandag morgen, blev ramt af forsinkelser og aflysninger.

På grund af tæt tåge måtte et KLM-fly fra Amsterdam helt opgive at lande i Aalborg Lufthavn. I stedet fløj det til Tirstrup Lufthavn, hvorfra passagerne med bus blev kørt til Aalborg.

Desuden aflyste SAS en tidlig morgenafgang fra Aalborg Lufthavn, og passagererne blev ombooket til et andet SAS-fly omkring halvanden time senere.

SAS-flyet blev dog aflyst på grund af hviletidsreglerne for flypersonalet, ikke på grund af tågen, oplyser SAS-pressechef Mariam Skovfoged.

Et SAS-fly til Aalborg søndag aften ankom forsinket, og da flypersonalet skal hvile i i et bestemt antal timer, kunne de altså ikke betjene det SAS-fly, der skulle flyve fra Aalborg til København mandag kl. 07. Så det fly blev aflyst.

I stedet blev der indsat et større SAS-fly på en senere morgenafgang, hvor der så var plads nok til passagererne fra det aflyste SAS-fly.

KLM-flyet fra Amsterdam, som skulle være landet i Aalborg Lufthavn mandag kl. 09.40, kunne ikke komme ned på grund af tæt tåge. Derfor valgte piloterne i stedet af lande i Tirstrup Lufthavn nær Aarhus, oplyser marketingdirektør Rikke Mølgaard fra Aalborg Lufthavn.

KLM måtte så aflyse den planlagte returflyvning fra Aalborg til Amsterdam mandag kl. 10. De passagerer vil blive ombooket til et senere fly.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst