Flydende chokoladekage

Med is og bær

Billeder til Månedens Menu - Restaurant Nord i Aalborg. Menu 1, dessert: Flydende chokoladekage med to slags sorbet og syltede bær. Foto: Martin Damgård

Billeder til Månedens Menu - Restaurant Nord i Aalborg. Menu 1, dessert: Flydende chokoladekage med to slags sorbet og syltede bær. Foto: Martin Damgård

Ingredienser 3,5 dl. pasteuriserede æggeblommer 0,5 dl mel 1 spsk. sukker 1 økologisk appelsin 100 g ægte mørk chokolade, min. 70% 25 g smør Fremgangsmåde Chokolade, smør, sukker, appelsinsaft og -skal kommes i et vandbad og smeltes til chokolademasse ved svag varme. I mellemtiden piskes æggeblommer med mel. Når chokolademassen er klar, vendes den i æggeblommer. Fordel straks massen i fire portionsforme og stil dem på køl i mindst en time. Dette kan med fordel laves dagen før. Bag dem herefter i 4-6 min. i en forvarmet ovn på 170 grader. Du skal mærke på kagen for at vide, hvornår den er færdig. Den skal akkurat danne skorpe, for at kunne komme ud af formen. Ved serveringen skal kagen være flydende indvendig. Nyd den med din yndlingsis og friske bær.