Flygtende indbrudstyv skyder politihund på Vestegnen

Der blev affyret flere skud, da en politimand og en indbrudstyv tørnede sammen ved København.

Flygtende indbrudstyv skyder politihund på Vestegnen

Politiet er på "intensiv" jagt efter en formodet indbrudstyv, som sent lørdag aften har skudt og såret en politihund på Københavns Vestegn.

Hundeføreren fra politiet affyrede også skud efter den flygtende mand, som var stukket af fra en adresse på Catherine Boothsvej i Hvidovre, hvor han tilsyneladende havde været på rov.

Københavns Vestegns Politi ved natten til søndag ikke, om indbrudstyven er blevet ramt af politimandens skud. Sikkert er det dog, at politihunden er blevet behandlet og meldes uden for livsfare.

Politiet var blevet alarmeret om et igangværende indbrud i Hvidovre lidt før midnat og sendte derefter flere patruljer af sted.

- Kort efter melder en hundefører, at en gerningsmand har skudt på hans tjenestehund og har truet hundeføreren med et skydevåben. Hundeføreren afgav skud mod gerningsmanden, som undløb fra stedet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Gerningsmanden eftersøges intensivt, lyder det.

Indbrudstyven beskrives som en mand, der er 170 til 180 centimeter høj og har kort, sort hår. Han var iført posede bukser, karrygul jakke og en armygrøn kasket.

Politiet beder vidner, som har oplysninger i sagen, om at henvende sig på telefonnummeret 43 86 14 48.

Fordi en politimand har affyret skud med sin tjenestepistol, skal Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) nu efterforske sagen. Det er fast procedure.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.