Flygtninge kan rykke ind på Park Hotel

Aalborg Kommune har fået mulighed for at leje hotellet

Arkivfoto: Hans Christian Jacobsen <i>Fotojournalist Hans Christian Ja</i>

Arkivfoto: Hans Christian Jacobsen Fotojournalist Hans Christian Ja

AALBORG:Aalborg Kommune har fået mulighed for at leje Park Hotel i Aalborg Centrum til midlertidige boliger til flygtninge.

Kommunen satser på at kunne leje hotellet i en seksårig periode.

Man forventer at kunne tage det i brug i begyndelsen af 2016. Aalborg Kommune har akut mangel på små boliger med en husleje, som flygtninge har råd til at betale. Det skyldes, at de fleste nyankomne er enlige. Samtidig vil de fremover få den noget lavere integrationsydelse frem for kontanthjælp. En lejeaftale med Park Hotel vil gøre det muligt at etablere et ekstra antal midlertidige boliger.

Aalborg Kommune vil orientere om planerne samt invitere til dialog med borgere og forretningsdrivende i lokalområdet. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Mødet afholdes torsdag 12. november kl. 19-21 i Byrådssalen. På mødet vil Aalborg Kommune at orientere om kommunens modtagelse af flygtninge, opgaven med at finde boliger til flygtninge og projektet

Lokalsamfundet Bygger Bro, der er et samarbejde mellem kommunen og frivillige.

Aalborg Kommune skal i 2015 modtage 587 flygtninge, samtidig forventer man at skulle modtage 642 flygtninge i 2016, og dertil kommer familiesammenføringer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.