Flygtninge mangler dansk netværk

Mange flygtninge har brug for en dansk netværksfamilie. Arkivfoto: Peter Mørk

Mange flygtninge har brug for en dansk netværksfamilie. Arkivfoto: Peter Mørk

Lige nu sidder næsten 150 flygtninge forskellige steder i Aalborg Kommune og ønsker sig en dansk netværksfamilie eller netværksperson.

Derfor indleder FrivilligAalborg, som er en del af Dansk Flygtningehjælp, en kampagne, hvor de efterlyser danskere, som vil være med til at lære flygtninge om danske forhold og samtidig få et indblik i en anden kultur.

Under overskriften "Skal vi mødes?" vil organisationen i de kommende uger præsentere en række historier om nogle af de 100 danskere og flygtninge, som allerede danner netværk.

Målet at få endnu flere aalborgensere vil melde sig til at blive netværksfamilie eller netværksperson ved at oplyse om, hvad det kræver.

- Den eneste vej til god integration er at mødes og lære hinanden at kende. Vi ved af erfaring, at både danskere og flygtninge har stor glæde af at lære hinandens kulturer at kende, siger Elna Bech, som er leder af styregruppen, der matcher danskere og flygtninge.

Det at være netværksperson eller netværksfamilie kan i følge FrivilligAalborg være mange ting. Det handler både om helt lavpraktiske ting i hverdagen, såsom hjælp til at læse og forstå breve fra det offentlige, ganske almindeligt socialt samvær og meget andet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.