Udland

Flygtninge på overfyldt båd kæmpede om vand og mad

- Vi indså, at vi alle skulle dø. Vi besluttede at kæmpe mod dem og tage dem med os i døden, siger flygtning.

Overlevende bådflygtninge i Indonesien siger, at rohingya-muslimer fra Myanmar og bangladeshere udkæmpede kampe på liv og død med økser, knive og jernstænger om bord på deres overfyldte båd, hvor mellem 100 og 200 blev dræbt.

De overlevende, der nu opholder sig i lejre i Indonesien, siger, at det kom til mareridtsagtige scener, da deres fartøj blev forladt af besætningen, så flygtningene sad efterladte uden tilstrækkeligt med vand og mad.

Pludselig gik dem fra Bangladesh til angreb på os, da vi sad på et øvre dæk, siger den 22-årige rohingya-bådflygtning Asina Begun.

- De, som ville redde deres liv, sprang i vandet. Det lykkedes ikke for min bror, og han blev massakreret, siger han.

Bangladesherne siger, at rohingya-flygtningene havde fået en særlig behandling af kaptajnen, som havde givet dem al mad og vand om bord. De siger, at de blev angrebet, da de bad om få en del af forsyningerne.

- Fra det øvre dæk sprøjtede de pebervand på os, og alle der forsøgte at nærme sig dem, blev hakket ned, siger den 30-årige bangladesher Mohammad Hussein.

- Til sidst indså vi, at vi alle skulle dø. Vi besluttede at kæmpe mod dem og tage dem med os i døden, siger han.

Båden begyndte at tage vand ind under kampene og mange sprang i vandet.

Rohingya-flygtninge siger, at de blev angrebet, da de insisterede på, at det tilbageværende vand og mad skulle gemmes til børnene om bord.

Der var tirsdag tiltagende frygt for, hvad der er sket med et andet overfyldt flygtningeskib med omkring 300 rohingya-muslimer om bord. Skibet, der har drevet rundt mellem Thailand, Malaysia og Indonesien, er ikke blevet set i over 60 timer.

Skibet blev sidst eskorteret ud i internationalt farvand af Thailands flåde, som gav de ombordværende mad og vand.

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) siger, at de regionale regeringer i det sydøstlige Asien "spiller maritimt pingpong" med migranter og bringer dem i nye livsfarlige situationer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.