Flygtninge på vej

Flygtninge er på vej ud i foreningerne ved hjælp af nyt projekt

Mange børn og unge er aktive i de lokale foreninger. I det nye år kan nye, unge flygtninge få hjælp til kontingent i foreningerne, så de kan blive en del af fællesskabet. Dansk Røde Kors har fået 35.000 kroner til kontingenthjælp fra TrygFonden. 	Arkivfoto <i>Bent Bach</i>

Mange børn og unge er aktive i de lokale foreninger. I det nye år kan nye, unge flygtninge få hjælp til kontingent i foreningerne, så de kan blive en del af fællesskabet. Dansk Røde Kors har fået 35.000 kroner til kontingenthjælp fra TrygFonden. Arkivfoto Bent Bach

BRØNDERSLEV:Dansk Røde Kors i Brønderslev har fået 35.000 kroner fra TrygFonden til et projekt, der skal hjælpe unge flygtninge ind i det lokale foreningsliv.

- Vi vil gerne hjælpe flygtningene ind i foreningerne i integrationsperioden, fortæller formand Knud Jørgensen.

Projektet er især rettet mod nye, unge flygtninge under 25 år, og planen er, at de får økonomisk hjælp til at betale medlemsskab.

- De har ikke råd til selv at betale hele kontingentet, men de skal også selv betale lidt, understreger Knud Jørgensen.

- Pengene skal bruges på de flygtninge, der er i begyndelsen af integrationsperiode. I det øjeblik, at folk kan kommunikere bare lidt på dansk, kan de komme ud i foreningerne.

Sammen med Sprogskolen vil Dansk Røde Kors nu undersøge, hvilke foreninger de nye flygtninge kunne være interesseret i at blive medlem i.

- Vi vil efterfølgende tage kontakt til de relevante foreninger, og vi håber, at vi ude i foreningerne finder kontaktpersoner, der vil hjælpe dem med at komme i gang.

Målet er at de unge flygtninge skal få et socialt netværk i foreningerne samt lære dansk ved at snakke med danskere.

- Vi vil gerne have, at flygtningene bliver integreret i Brønderslev. Men ikke ret mange af dem bliver her i kommunen efter integrationsperioden - og så er de ikke blevet integreret i lokalsamfundet, mener Knud Jørgensen.

Han konstaterer, at flygtningen typisk rejser til København eller andre storbyer.

- Og chancen for at de her bliver integreret i dansk sammenhæng, er lille. Målet er ikke, at de skal blive danskere, men de skal blive en del af det danske samfund.

Knud Jørgensen understeger, at en forudsætning for vellykket integration er, at de nye borgere lærer godt dansk.

- Og det gør man altså lettest sammen med danskere. De skal lære nogle danskere at kende - og det kan netop ske i foreningerne. De skal ikke være turister i Brønderslev i tre år. Og for ikke at føle sig som turist, skal man kende nogen. Når man går på gaden, skal man møde nogle man kender og kan slå en sludder af med.

- Det ville også være godt for dem at få nogle danske venner.

Knud Jørgensen fik den gode besked fra TrygFonden lige før jul. Pengene skal række et år, men han håber, at projektet - måske med yderligere hjælp fra TrygFonden - kan fortsætte de kommende tre år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.