Flygtninge skal ud og arbejde

320 voksne flygtninge hovedsaglig fra Eritrea og Syrien skal ud på arbejdsmarkedet

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:De cirka 20 flygtninge fra Eritrea og Syrien er kommet rigtig langt ud på landet her mellem Sindal og Hirtshals for at besøge en stor kvægbesætning. Kun en af dem har været på en gård før. Og de virker som alle andre unge, snakkende, smilende og opsøgende.

To af pigerne rynker dog på næsen af lugten på landet og er bange for den fredelige labrador. De vil hellere i butik og hos en konditor.

Andre i gruppen er mere begejstrede. En gruppe syriske mænd stiller sig op i selfiepositioner.

Men bag den løsslupne stemning er der en plan. De unge flygtninge fra Eritrea og Syrien skal snuse til jobbet på en gård, og tanken er at nogle af dem skal vende tilbage i praktik på Rita og Johnny Hansens kvægbrug. Her kan de måske falde så godt til, at de kan få arbejde og komme væk fra integrationsydelsen. Der er seks brancher med i dette integrationsprojekt: Landbrug, detailhandlen, rengøring, hotel, fødevareindustrien samt pleje og omsorg. Der er således allerede lavet aftaler om praktik f.eks. hos Color Hotel, vaskeriet Neptun og hos Føtex.

Lære sproget og arbejdskultur

Tina Heilemann er ansat i Frederikshavn kommunes integrationsafdeling, hvor man arbejder målrettet på at få flygtninge, som kan klare et arbejde, ud i praktik

Ved at være på en arbejdsplads i en periode skal de først og fremmest lære sproget, og den danske arbejdsmarkedskultur. Det kan så føre til nye aftaler om praktik.

Der er cirka 320 flygtninge, som skal i praktik som del af deres integrationsforløb. Blandt flygtningene er mange med videregående uddannelser, som gerne vil i praktik indenfor deres eget fag og det er også muligt.

- Vi har f.eks. en 27-årig mand fra Syrien, der er uddannet revisor, som startede i praktik hos P.J. Revision i Frederikshavn, men allerede efter otte uger lavede man en aftale om job med løntilskud. For os handler det om at åbne døre på danske arbejdspladser, så folk kan lære flygtningene at kende, siger hun.

- Det kræver ressourcer af virksomhederne at have flygtninge i praktik. Men så kan flygtninge være på arbejdspladsen to dage om ugen og gå på sprogskole de andre dage, forklarer hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.