Danmark

Flygtninge spiller fodbold og venter på afklaring

Omkring 120 flygtninge befinder sig stadig i Rødbyhavn Sportshal, hvor de venter på en afklaring.

Et par drenge sparker en bold mod håndboldmålet, hvor en grinende målmand akkurat ikke når at redde den. Den gule stenvæg bagved rikochetterer bolden ud mod madrasserne, der sirligt er placeret i rækker i Rødbyhavn Sportshal.

Tirsdag eftermiddag er der cirka 120 mennesker tilbage i sportshallen. De kommer hovedsageligt fra Irak, Iran og Syrien. I uger og måneder har de bevæget sig fra deres hjemland for til sidst at tage færgen fra Puttgarden til Rødbyhavn på Lolland.

I alt 800 personer er kommet over med færgen. Nogle begyndte at gå mod Sverige, mens andre blev fragtet med bus fra færgelejet til idrætshallen for at blive registreret og påbegynde deres asylsøgning.

Tidligt tirsdag blev en del af de mennesker kørt til Sandholmlejren. Dem, der er tilbage i hallen, afventer at få en afklaring på deres situation. Mange vil gerne tilbage til Tyskland eller videre til Sverige.

Mens drengene spiller videre, ser et par voksne mænd og kvinder til fra træbænke på sidelinjen. De har udsigt over, hvad der kunne ligne sovesituationen til et almindeligt håndboldstævne.

I den anden ende af hallen giver en samaritaner et par hovedpinepiller til en ung pige. En anden flygtning får tjekket sin fod.

Ud over det lille bord i hallen, hvor der kan tjekkes for småskader og blodtryk, har Røde Kors også et lokale med en briks, hvor større skader kan efterses.

Udenfor sportshallen står der mellem 40 og 50 politibetjente, der blandt andet tager imod de borgere, der er strømmet til med mad, vand, plysdyr, bleer og barnevogne.

En del af de donerede fornødenheder, står stadig stablet på gangstien ind til hallen. Der er simpelthen for meget til, at politiet kan dele det ud blandt de resterende flygtninge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.