Flygtninge til Aalborg

Manglende enighed i kommunekontaktrådet gør, at Nordjylland nu dropper at fordele nytilkomne flygtninge efter en særlig nordjysk model

Flygtninge fordeles ikke længere efter en speciel nordjysk model. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Flygtninge fordeles ikke længere efter en speciel nordjysk model. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

NORDJYLLAND:Det er slut med at fordele de flygtninge, Nordjylland skal tage sig af, efter en særlig nordjysk model.

Kommunekontaktrådet - som består af de 11 borgmestre plus yderligere nogle kommunalpolitikere - aftalte fredag, at 197 ekstra flygtninge, der i år kommer til landsdelen, skal fordeles mellem alle kommuner efter rent matematiske principper.

Indtil nu har man i Nordjylland valgt at skele til, hvor mange flygtninge og indvandrere der i forvejen bor i den enkelte kommune - og at fritage dem med den største procentdel for at integrere nytilkomne flygtninge.

Statens refusion for integrationen er imidlertid ændret så meget, at der ikke mere er enighed om dette. Flere kommuner insisterer på udelukkende at tage imod det antal flygtninge, de ifølge loven skal modtage.

Konsekvensen er, at Aalborg - som i mange år ikke har haft ansvar for at integrere nytilkomne flygtninge - fra i år igen skal løse denne opgave på lige fod med de andre kommuner. Af de ekstra 197 flygtninge skal 49 bo i Aalborg i tre år, mens de følger et integrationsprogram.

Kommunekontaktrådet beder dog Udlændingestyrelsen om, at Aalborg først modtager flygtninge så sent som muligt i år, da kommunen nu skal stable et center for integration på benene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden