Flygtninge velkomne i Nordjylland

Fordeling foregår i fred og fordragelighed - Brønderslev får dobbelt op

Flygtninge er velkomne i Brønderslev og i Nordjylland i det hele taget. Arkivfoto: Kurt Bering

Flygtninge er velkomne i Brønderslev og i Nordjylland i det hele taget. Arkivfoto: Kurt Bering

NORDJYLLAND/BRØNDERSLEV:Den nordjyske snusfornuft og sindighed skinner igennem, når landsdelens 12 kommuner skal fordele flygtninge mellem sig. Endnu en gang er det lykkedes at få regnestykket til at gå op i fred og fordragelighed.

Udlændingestyrelsen har tildelt de nordjyske kommuner en samlet kvote på 466 flygtninge næste år. Antallet er ikke til diskussion.

Fordelingen af disse flygtninge, som alle har opnået asyl, snakker kommunerne sig til rette om. Det er der en årelang tradition for i Nordjylland.

Dobbelt op i Brønderslev

Det vil sikkert undre mange, at landsdelens uden sammenligning største kommune, Aalborg, slet ikke er forpligtet til at tage imod flygtninge i 2014.

Men det hænger sammen med, at Aalborg for år tilbage tog imod langt flere flygtninge end de øvrige kommuner. Og at flygtninge efter nogle år har en tendens til at søge mod landsdelens hovedstad.

Aalborg er også den kommune i Nordjylland, hvor der sker flest familiesammenføringer.

Det viser de øvrige kommuner forståelse for ved at tage imod flere flygtninge, end de egentlig er forpligtet til, hvis de nordjyske kommuner fulgte Udlændingestyrelsens officielle fordelingsnøgle.

Brønderslev er blandt de nordjyske kommuner, der tager sin del af kvoten...og lidt mere til. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.

Ifølge Udlændingestyrelsens fordelingsnøgle skulle Brønderslev Kommune næste år være klar til at tage imod 35 flygtninge.

Men ifølge den nordjyske fordelingsaftale har Brønderslev Kommune sagt ja til at tage imod 72 flygtninge næste år.

- For os handler det om at løse en samfundsopgave i fællesskab, og mig bekendt har det aldrig voldt problemer i vores kommune, siger borgmester Lene Hansen (S).

Erfaringerne viser, at der aldrig kommer det antal flygtninge, som svarer til den kvote, Brønderslev Kommune er tildelt.

Sidste år havde Brønderslev således forpligtet sig til at tage imod 72 flygtninge. Der kom kun 53.

I 2011 var Brønderslev kvote 60 flygtninge. kommunen tog imod 49.

Kvoterne omfatter flygtninge, som allerede har opnået asyl og permanent opholdstilladelse i Danmark. Nogle har opholdt sig i landet som asylansøgere i et stykke tid. Andre kommer direkte fra udlandet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.