Flygtningecafe holder åbent

Cafeen har adresse på Kappelborg kulturhus og er også mødestedet for Røde Kors-indsamlerne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:De historisk mange katastrofer, der er i verden lige nu, kommer pludselig helt nær de mange hjem i Skagen 5. oktober. Her vil frivillige indsamlere gå fra dør til dør og samle ind til Røde Kors humanitære indsats i blandt andet Syrien, hvor borgerkrigen fortsætter på fjerde år og har drevet flere end ni millioner på flugt.

Men katastrofen i Syrien kommer også helt nær på en anden måde. Flygtningecafeen i Skagen, der normalt kun er åben torsdag aften, vil holde ekstraordinært åbent på indsamlingsdagen klokken 10-15. Cafeen har adresse på Kappelborg kulturhus og er også mødestedet for indsamlerne. Blandt hjælperne i cafeen, vil der blandt andet være flere flygtninge.

- Flere af cafe-gæsterne, som er flygtninge, har meldt sig som frivillige til at holde cafeen åben om søndagen. Flere af dem kommer fra Syrien, som der særligt samles ind til i år, siger Ciara Ryan, der er aktivitetsleder for Røde Kors’ integrationsarbejde i Skagen.

Hun forklarer, at enkelte er kommet til landet for nylig. De bruger cafeen som et frirum, hvor de eksempelvis kan blive bedre til at tale dansk i en afslappet og uformel atmosfære.

Ifølge Betina Bruun, der er formand for Røde Kors i Skagen, er der stadig brug for mange flere indsamlere.

- Vi håber derfor, at endnu flere vil melde sig som indsamlere, så vi kan sikre den størst mulige hjælp til de mennesker, der er udsat for katastrofer forskellige steder i verden. Samtidig er det jo en oplagt mulighed for at besøge nogle af de mennesker, som netop er flygtet fra en af de katastrofer, vi samler ind til, siger Betina Bruun og bemærker med et smil.

- Og så er det jo også værd at bemærke, at alle indsamlere kan få et gavekort til et minicruise til Oslo oveni hatten.

Stena Line giver nemlig et gavekort på et minicruise til alle de jyske indsamlere, når de afleverer deres indsamlingsbøsse på dagen.

En del af beløbet fra årets indsamling går til ofrene fra de historisk mange katastrofer, der er i verden lige nu. Heriblandt i Irak, hvor den militante gruppe Islamisk Stat har drevet 1,4 millioner på flugt, og i Vestafrika, hvor historiens hidtil største udbrud af den dødelige Ebola-virus hærger.

Ikke siden 2. Verdenskrig har så mange mennesker været på flugt. Ifølge FN er mere end 50 millioner lige nu på flugt verden over. Fra krig og konflikt, epidemier og mangel på mad.

Indsamlingen foregår 5. oktober mellem 11-14. Man kan melde sig som indsamler på indsamler.dk eller på telefon 7010 00 00. Hver indsamler vil typisk samle omkring 1.000 kroner.

For det beløb kan Røde Kors sikre midlertidigt husly til tre familier på flugt fra katastrofe og ødelæggelser eller brødføde fire familier i en måned.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.