Flygtningeformand om jobtal: Det er uforståeligt

Det er et indlysende problem, at så få flygtninge erklæres jobparate, siger Dansk Flygtningehjælp.

Arbejdet med at få flygtninge ind på det danske arbejdsmarked skal nytænkes.

Og Dansk Flygtningehjælp vil gerne deltage i en dialog med erhvervsorganisationer og politikere om at finde ideer til at få flygtninge i beskæftigelse på.

Det siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, i en kommentar til oplysninger i mandagens udgave af Jyllands-Posten.

Her fremgår det, at ud af de 9132 personer, der er på kontanthjælp og i gang med det treårige integrationsprogram i kommunerne, er bare 246 personer - eller under tre procent - kategoriseret som jobparate.

- Jeg må sige, at jeg er seriøst overrasket over det tal. Jeg kan faktisk ikke helt forstå det. Spørgsmålet er, om de kategorier, som personerne inddeles i, er for vinkelrette og sort-hvide. Enten er du klar, eller også er du ikke klar, siger Kamm til Ritzau.

Andreas Kamm tilføjer, at "det er er et indlysende problem, at det er så svært at finde ind på et arbejdsmarked".

Han roser regeringens tanker om, at flygtninge hurtigt efter ankomsten til Danmark får kontakt til arbejdsmarkedet, men de nye tal viser, at der skal findes nye måder at sluse folk ind på arbejdsmarkedet på.

- Det er som om, vi ikke har det rigtige greb om det. Som udgangspunkt har alle flygtninge en forventning om at skulle arbejde, når de kommer her.

- Men måske er de krav, som arbejdsgiverne stiller, for store. Hvis man nu skruede lidt på de forskellige krav i mødet mellem arbejdstager og virksomhed, så kunne det måske hjælpe, siger han.

- Jeg efterlyser faktisk bare nogle nye idéer. Men Dansk Flygtningehjælp er ikke eksperter på området. Men jeg har en ambition om, at vi måske kunne facilitere nogle rundbordssamtaler.

- Vi har snakket lidt med Dansk Erhverv om det, og forleden talte vi med Rockwool Fonden, om de havde nogle gode idéer, fortæller Andreas Kamm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.