Flygtningehjælp: Der kommer få flygtninge fra Syrien

Flygtningetallet fra Syrien er på så beskedent niveau, at man bør tage det helt roligt i Danmark, lyder det.

Flygtningehjælp: Der kommer få flygtninge fra Syrien

Selvom Danmark nu lemper asylreglerne for syriske krigsflygtninge, betyder det ikke, at Danmark bliver en favoritdestination for flygtende syrere, og at antallet af asylansøgere straks skyder i vejret.

Det vurderer generalsekretær Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp.

Han er "glad og tilfreds" over, at Flygtningenævnet har besluttet at lempe reglerne for asyl, så flygtninge fra de værst ramte områder i borgerkrigsramte Syrien nu får direkte adgang til at søge asyl i Danmark.

- Det har vi længe ment, var det rigtige, sådan som situationen i Syrien har udviklet sig, siger Andreas Kamm.

- Det betyder, at den mindre del af de syriske asylansøgere, som er kommet til Danmark, nu kan få opholdstilladelse og normaliseret deres tilværelse.

- Det er ikke de store tal, som det berør. Det er måske i omegnen af 10 procent af asylansøgerne, som har fået afslag, der nu efter min opfattelse vil få tilsagn, siger generalsekretæren i Dansk Flygtningehjælp.

Han siger, at det er umuligt at udtale sig med sikkerhed om, hvordan antallet af syriske flygtninge udvikler sig. Det afhænger af udviklingen i Syrien-krisen, lyder det.

- Men jeg har ikke nogen forestilling om, at tallene til hverken Danmark eller Europa lige nu vil forandre sig helt væsentligt, siger Andreas Kamm.

- Det er klart, at hvis situationen går ind i sit tredje og fjerde år, og der er ikke er nogen ændring i Syrien, så vil jeg da ikke udelukke, at flygtningetallet til Europa og Danmark vil stige. Men det er fra et meget lavt niveau.

- Det er et relativt beskedent antal, som ikke må give anledning til hysteri i Danmark, tilføjer han.

På Christiansborg er Dansk Folkeparti utilfreds med, at Flygtningenævnet har lempet asylreglerne. Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) siger, at man bør hjælpe de syriske krigsflygtninge i deres nærområder.

- Alle er enige med Martin Henriksen om, at det internationale samfund skal gøre alt, hvad det kan, i Syrien og nabolandene, siger Andreas Kamm.

- Men det er jo ikke et enten-eller. For der er flygtninge, som af forskellige grunde tager til Europa eller flygter til Danmark, og så er det os, der har ansvaret for deres skæbne, tilføjer han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst