Flygtningestrømmen aftager: De sidste teltlejre er tømt

I den seneste uge har blot 50 personer søgt asyl i Danmark. Teltlejre i Herning og Thisted er lukket.

De seneste ugers tendens fortsætter ved grænserne, hvor asylansøgere dukker sjældnere og sjældnere op.

I den seneste uge har 50 personer søgt asyl i Danmark. Dermed er det samlede asyltal for 2016 nu oppe på 5090 personer. Det viser den seneste opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Regeringen havde ellers regnet med, at der kunne komme 25.000 asylansøgere i 2016. Men på baggrund af udviklingen er det tal nu nedjusteret til 7500.

Derfor har Udlændingestyrelsen lukket en række teltlejre, der stod klar til at huse flygtninge, som altså ikke ser ud til at dukke op. På samme måde er kapaciteten i en række asylcentre også reduceret.

De sidste asylansøgere har mandag forladt teltlejrene i Herning og Thisted.

I Herning skal 24 beboere videre til andre flygtningecentre. I Thisted vinker personalet farvel til 35 asylansøgere, der rykker til Sønderborg og Hanstholm, skriver TV Midtvest.

De første beboere flyttede ind i teltlejren i Thisted i november sidste år. Senere blev der også oprettet en lejr i Herning.

Lejrene har fra flere sider været udsat for kritik, og i begyndelsen af september meddelte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at de skulle tømmes.

Støjberg fastslog dog, at det udelukkende skete, fordi antallet af asylansøgere er faldet, og at teltene skal blive stående, så de hurtigt kan tages i brug igen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det lavere asyltal betyder også, at mange boliger står tomme rundt omkring i kommunerne. Boligerne er reserveret til flygtninge, der aldrig er kommet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.