Flykaptajnen er landet på Ruths

Efter 30 år i luften har Peter Christian Jensen sat sig i direktørstolen på det historiske hotel.

55-årige Peter Christian Jensen har fløjet passagerfly i ca. 30 år i luftfartselskaberne Maersk Air, Sterling og senest Cimber Air. I den egenskab fløj han sin seneste tur som i september i år, og spørger man ham i dag, så var det ikke blot den seneste, men også den sidste. Peter Chr. Jensen er netop tiltrådt som ny direktør for Ruths Hotel, og men henvisning til både den erfaring, han allerede har gjort på hotellet og de tilknyttede virksomheder, og sin alder, regner han bestemt med, at han bliver på hotellet til han skal pensioneres en gang. - Jeg blev medlem af bestyrelsen for Ruths kort tid efter at Jørgen Phillip-Sørensen døde. Uden hans ekspertise mente bestyrelsen, at der var brug for et bestyrelsesmedlem, som har erfaring med hoteldrift. - Baggrunden for at man spurgte, om jeg ville være med er da heller ikke min fortid som luftkaptajn og som hovedansvarlig for flysikkerheden hos Cimber Air, men den, at jeg oprindelig er udlært som tjener og efterfølgende som hotelleder i Schweitz, og den øvrige erfaring, jeg har med hoteldrift. - Jeg og min kone, Mona Jensen, har tidligere drevet Scheelsminde i Aalborg, og jeg har siddet i bestyrelsen for 11 danskejede restauranter i Sydafrika og også for en del år siden været bestyrelsesmedlem for Hotel Skagen. Det var i den periode, hvor hotellet skiftede ejer og blev til Color Hotel Skagen. - Selv mens jeg var luftkaptajn, havde jeg meget tæt forbindelse til hotelbranchen. Samtidig med, at jeg fløj, var jeg med til at lede Scheelsminde. Det var jeg, indtil hotellet blev overtaget af min datter Anemette og hendes mand, Danni Bühlmann, som ejere i tredje generation, og min kone drivere badehotellerne Kokholms og Hjorts i Kandestederne. Derudover ejer familien to hoteller på Bornholm. Så selv om jeg har beskæftiget mig med noget andet, har jeg omvendt aldrig været helt ude af hotelbranchen. Ingen betænkningstid - Det må åbenbart have vært noget, der tiltalte bestyrelsen for Ruths Hotel, for efter at jeg havde deltaget i ganske få bestyrelsesmøder blev jeg spurgt, om jeg ville overtage direktørstillingen på hotellet. Det krævede ikke lang betænkningstid, for jeg havde straks tabt mit hjerte til Ruths, den måde det drives på og den ånd og entusiasme, der er over hotellet og hos alle medarbejdere, siger Peter Jensen. - Med jobbet følger en række ønsker fra bestyrelsen, ligesom jeg selv har nogle ønsker. Til de sidste hører, at Ruths altid skal have et fransk køkken og dét helst med den nuværende køkkenchef Marcel Michaud. "Skuldrene" skal løftes Bestyrelsens ønsker er blandt andet, at Ruths i højere grad end hidtil skal være en helårs forretning. - Der er utrolig travlt i sommerperioden, men når vi kommer ud i skulderperioderne på begge sider af sommeren og til vinteren, er der plads til udvikling, og det er vi allerede gået i gang med. - For nogen tid siden begyndte vi via hotellets hjemmeside at markedsføre forskellige emnerelaterede opholdstilbud - noget man i en anden sammenhæng ville kunne betegne som "hotel-pakker." - Det hedder det ikke på Ruths. Her er det for eksempel gourmetophold, wellnessophold, luksusophold eller miniferie - og i år også juleophold. Det er første år, Ruths holder åbent i julen. - Og vi kan konstatere, at det er blevet populært at komme på et ophold af den ene eller anden slags. Faktisk er vi tæt på at have alt udlejet her i december. - Forklaringen på det tror jeg er, at gæsterne på forhånd har et overblik over den samlede pris - altså for både overnatning og middag. Vi har man unge gæster, som har valgt et ophold - ofte er det den ene i et par, der overrasker den anden med at invitere på et ophold på Ruths, siger Peter Jensen. Det "grå guld" De tema-ophold, Ruths byder på i dag, er som regel knyttet til en weekend. - Noget af det vi skal til at udvikle er ophold, som i højere grad er målrettet efter det såkaldte "grå guld." - Udviklingsarbejdet er ikke færdigt, men jeg forestiller mig tilbud, der er gældende udenfor weekender - på hverdage, om man vil. Det vil være tilbud som er knyttet til en eller flere oplevelser i Skagen og i naturen omkring Gl. Skagen og Skagen. - Jeg kan forestille mig, at der i sådanne hverdags-ophold indgår for eksempel besøg på Skagens Museum eller på Skagen Bryghus eller nogle af de øvrige oplevelser, Skagen har at byde på - og der er faktisk mange. Levende by - I det hele taget er Skagen jo en by, der er præget af god kvalitet og af, at den er levende hele året rundt. Der er ikke, som andre byer med mange turister, præget af, at forretningerne er lukkede udenfor sæsonen. - Der er mange muligheder for at sammensætte hverdagsophold med et spændende indhold, og for os vil det være et velkomment supplement til den aktivitet, der i forvejen er i specielt brasseriet. Ruths er åbent hver dag, og det er der for eksempel mange time-share-gæster der benytter sig af, siger Peter Jensen.