Flyofrets selskaber er gået konkurs

Den afdøde byggematador Niels Birch Nielsens firma Dansk Nybyg A/S er i alvorlig krise. Fire ud af imperiets fem selskaber er gået konkurs.

Ægteparret Niels Birch Nielsen og Bente Gaardbo Nielsen blev dræbt i et flystyrt i påsken. Kort efter var der indbrud i deres hjem. Arkivfoto: Martin Damgård.

Ægteparret Niels Birch Nielsen og Bente Gaardbo Nielsen blev dræbt i et flystyrt i påsken. Kort efter var der indbrud i deres hjem. Arkivfoto: Martin Damgård.

Skifteretten i Hjørring erklærede fredag fire af byggeimperiets fem selskaber konkurs, og det femte har tre måneder til at betale sine regninger i. Det skriver B.T.dk. Firmaets direktør, Niels Birch Nielsen, omkom for tre uger siden i en flyulykke sammen sin kone og en af sine døtre. Da Dansk Nybyg A/S tre dage efter flyulykken gik i betalingsstandsning blev det udadtil beskrevet, som en ren formalitet for at skabe ro i firmaet. Troen var væk Men situationen var langt værre i firmaet. Troen på firmaets fremtid var væk hos bestyrelsen og direktionen i Dansk Nybyg efter direktørens død. Det fortæller konkursboets kurator, Christian Jul Madsen til B.T. - Selskaberne skylder flere penge væk, end de har værdier for. Og man har vurderet, at det var for vanskeligt at starte driften igen, nu hvor den gamle direktør er væk, siger han. Det sidste selskab i Dansk Nybyggeri ejer en række byggegrunde og færdige huse. Døtre sikret Selskabet beskæftigede op mod 100 håndværkere for et par år siden, men der var kun seks fastansatte tilbage. Inden sin død oprettede Niels Birch Nielsen to private holdingselskaber, som ikke bliver påvirket af konkursen. Ifølge BT indeholder de værdier for over 30 millioner kroner, som direktørens tre efterladte døtre nu arver.