Flyselskab er på vingerne igen

Greenland Express vil i løbet af foråret skabe forbindelse mellem Aalborg og Grønland

Arkivfoto: Aalborg Lufthavn

Arkivfoto: Aalborg Lufthavn

NORDJYLLAND:Al begyndelse er svær.

Men for flyselskabet Greenland Express har det været usædvanligt meget op ad bakke at få skabt flere og billigere flyforbindelser mellem Danmark og Grønland.

I løbet af foråret forsøger selskabet igen og åbner en række ruter mellem de to lande.

- Vi er meget tæt på at sætte billetter til salg. Der vil gå en uges tid, tror jeg. Vi regner med at være i luften i marts eller april, siger Gert Brask, stifter af og direktør for det dansk-grønlandske selskab.

Greenland Express åbnede sidste sommer en rute mellem Aalborg og Grønland med stop i både København og på Island, men allerede i september måtte Gert Brask trykke på pauseknappen og indstille flyvningerne efter nogle måneder med mange aflysninger.

Ukendt flyoperatør

Denne gang skal det være anderledes. Greenland Express vil flyve et endnu ukendt antal direkte, ugentlige afgange mellem henholdsvis Aalborg og Grønland og København og Grønland.

- Jeg ved ikke, hvor mange afgange, der bliver, men for Aalborgs vedkommende bliver der i hvert fald en ugentlig flyvning til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) og en til Narsarsuaq, siger han.

Gert Brask tilføjer, at hele flyplanen denne gang er noget mere solid ikke mindst set i lyset af, at man har lavet aftale med et ”større europæisk luftfartsselskab” om at flyve ruterne med et Airbus A319-fly med plads til 116 passagerer.

- Af konkurrencehensyn kan jeg ikke oplyse endnu, hvilket selskab, der er tale om, fastslår han.

Fordi selskabet har skiftet flytype bliver det fremover muligt at holde ruterne åbne hele året, og sammenholdt med et nyt bookingsystem og en fornyet hjemmeside er Gert Brask fortrøstningsfuld.

- Lige nu afventer vi en afgørelse fra Selvstyret, om vi kan få lov at flyve kommerciel indenrigsflyvning i Grønland, for det vil betyde, at vi selv kan fragte passagererne videre. Det er vi meget spændt på, for hvis det lykkes har vi to fly, der kan bruges til det, forklarer han.

Planer for fremtidenGreenland Express har forsat samarbejde med deres hidtidige flyoperatør, hollandske Denim Air, men fremover vil de kunne blive brugt til charterflyvninger.

- Vi har da en del planer, som de kan blive involveret i, men nu skal vi i første omgang have det andet op at køre, fastslår han.

I Aalborg Lufthavn byder man Greenland Express velkommen tilbage med en rute til Grønland.

- Vi ved, at de arbejder på højtryk for at få deres program op at stå, men vi kender ingen detaljer endnu, og der er ikke som sådan lavet en aftale mellem os, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.