Flyselskab går konkurs - rejser fra Aalborg rammes

Primera Air vil indgive konkursbegæring tirsdag, og det går ud over rejsende fra Aalborg Lufthavn

Henrik Strømgaard
Arkivfoto: Bent Bach
Rejsebranchen 1. oktober 2018 20:12 - Opdateret 1. oktober 2018 21:20

AALBORG: Flyselskabet Primera Air vil tirsdag indgive konkursbegæring og indstille al aktivitet allerede fra midnat mellem mandag og tirsdag. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Flyselskabet er ejet af den islandske rejsekoncern Primera Travel Group, der står bag den danske rejsearrangør Bravo Tours.

Og netop Bravo Tours har rejser fra Aalborg Lufthavn, så konkursen rammer rejsende, der har planlagt en ferie fra Aalborg denne uge - eller som skulle flyve hjem med Primera Air.

Mandag først på aftenen var salgs- og marketingdirektør Rikke Mølgaard, Aalborg Lufthavn, endnu ikke blevet officielt orienteret om konkursen og havde ikke oplysninger om, hvordan rejsende skal forholde sig.

- Vi mangler yderligere information fra Bravo Tours og Primera Airs side for at kunne være mere behjælpelig nu, lød det fra Rikke Mølgaard.

Hun kunne oplyse, at fire-fem ruter skulle være fløjet af Primera Air fra Aalborg denne uge. Det drejer sig blandt andet om Athen, Rhodos og Malaga.

Bravo Tours forsøger at finde andre fly til de passagerer, der skulle have været afsted med Primera Air.

Mandag aften var der fundet fly til de 550 passagerer, der skulle have været afsted med det konkursramte flyselskab tirsdag.

- Vi er i gang med at løse det for resten af ugen og måneden, så vores gæster kommer til at mærke så lidt som muligt til det her, sagde den administrerende direktør for Bravo Tours, Peder Hornshøj, til Ritzau.

Også rejseselskabet Apollo Rejser benytter sig af Primera Air.

Ifølge Ritzau flyver selskabet fra flere danske lufthavne til blandt andet Spanien, Portugal og Grækenland. Der har årligt været omkring 200.000 danske passagerer.

På Facebook uddyber Primera Air, at selskabet - efter ikke at have nået til en aftale med sin bank - ikke havde anden mulighed end at indgive en konkursbegæring.

- På vegne af hele Primera Air-holdet vil vi gerne sige tak for jeres loyalitet. På denne sørgelige dag siger vi farvel til jer alle, står der i meddelelsen på selskabets hjemmeside.

Sådan er du stillet ved flyselskabers konkurs

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...