Flyselskab udsætter ny rute af frygt for Nordkoreas missiler

Økonomien på stillehavsøen Guam lider under trussel fra Nordkorea. Seneste slag er udskudt flyrute til Japan.

Nordkoreas missilforsøg er årsag til, at et asiatisk flyselskab udsætter lanceringen af en ny rute mellem stillehavsøen Guam og Nagoyo i Japan.

For fem uger siden oplyste det Hong Kong-baserede HK Express, at ruten ville blive åbnet 29. oktober. Det er nu udskudt til næste sommer som følge af "de geopolitiske bekymringer i regionen".

Det skriver avisen Pacific Daily News, der har hjemme på Guam.

HP Express tog beslutningen umiddelbart efter Nordkoreas seneste prøveaffyring af et missil fredag.

Missilet blev affyret mod øst fra hovedstaden Pyongyang. Det passerede hen over den japanske ø Hokkaido.

Ifølge den amerikanske stillehavskommando var det et langdistancemissil. Det holdt sig i luften i 19 minutter og tilbagelagde en distance på cirka 3700 kilometer, før det styrtede i Stillehavet

USA har en militærbase på øen Guam, der er et særligt amerikansk territorium. Øen ligger cirka 3400 kilometer fra Pyongyang.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har truet med at affyre missiler i retning af farvandet ud for Guam.

Det internationale samfund fordømmer rutinemæssigt missilforsøgene, men kritikken, der som regel er anført af USA, Sydkorea og Japan, har indtil videre ikke haft nogen effekt.

At Guam er blevet en central del af striden mellem Nordkorea og USA er skidt for øens økonomi. Udsættelsen af flyruten er det seneste slag.

Guams turistmyndighed har tidligere oplyst, at man i august modtog 7426 aflysninger fra rejseselskaber, skoler og forretningsrejsende. De fleste afbestillinger kom fra Japan.

Indtægtstabet for turisterhvervet estimeres til næsten ti millioner dollar. Det svarer til cirka 62 millioner kroner.

Myndighederne på Guam har forsikret turister og befolkningen på cirka 162.000 om, at øen er sikker og godt beskyttet mod angreb.

Men Pilar Laguana, direktør for den lokale turistorganisations internationale markedsføring, erkendte tidligere i september, at "det er svært at ændre turisters opfattelse af Guam" som et farligt sted.

HK Express tilbyder kunder, som allerede har bestilt en billet til Nagoyo, at de kan få refunderet sine udgifter, skriver Pacific Daily News.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst