Flystyrt: Flere tusinde kropsdele bjærget

Hundredvis af personlige ejendele og DNA-profiler fra 150 personer fundet ved flyvraget i Alperne

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

MARSEILLE:150 forskellige dna-profiler er blevet fundet ved vraget af Germanwings-flyet, der 24. marts styrtede og knustes mod en bjergside i Alperne.

Det oplyser Brice Robin, der leder efterforskningen, ifølge flere internationale medier.

Antallet af dna-profiler stemmer overens med antallet af mennesker om bord på flyet på den skæbnesvangre rejse. Ifølge Reuters understreger Robin dog, at dna-sporene ikke betyder, at alle ofre for ulykken er blevet fundet.

I takt med at dna-profilerne stemmer overens med et offer, vil de pårørende blive underrettet med det samme, fortæller Brice Robin til journalister torsdag.

Næsten 3.000 kropsdele

De mange menneskers dna er blevet registreret, efter at redningsarbejdere har bjærget i alt 2854 kropsdele, skriver nyhedsbureauet dpa.

De forskellige profiler bliver overført til laboratorier, hvor eksperter forsøger at matche dna’en til andre fund såsom ofrenes ejendele for at kunne identificere de omkomne.

Francois Daoust, der står i spidsen for dna-laboratorierne, siger til dpa, at det kan tage op til fire måneder, før en officiel identifikation ligger fast.

Ud over at finde materiale, der kan identificere ofre for tragedien endeligt, har efterforskere indsamlet 470 personlige ejendele. Heriblandt er 42 mobiltelefoner, men Brice Robin tvivler på, at de kan bruges som brikker i opklaringens puslespil.

- Disse telefoner er meget, meget ødelagte, hvilket uden tvivl vil gøre det meget, meget svært at gendanne informationer fra dem, siger han ifølge Reuters.

Sort boks fundet

Efter ni dages eftersøgning er det lykkedes efterforskere at finde den anden af de to sorte bokse fra det nedstyrtede Germanwings-fly. Der er tale om den såkaldte flight recorder.

Den første sorte boks, der har optaget samtaler i flyets cockpit, afslører, at flyets andenpilot, Andreas Lubitz, efter alt at dømme bevidst fik flyet til at styrte ned i bjergene.

På lydoptagelserne fra den såkaldte voice recorder har efterforskerne hørt, hvordan styrmanden opfordrede kaptajnen til at gå på toilettet, hvorefter han satte det tyske Airbus A320-fly på dødskurs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi undersøger mistænkeligt dødsfald - en anholdt
Luk