Flytning koster Wärtsila dyrt

Underskud på 42,6 millioner kroner i 2012

Direktør Claus Vogel: - Et særdeles utilfredsstillende regnskab. Foto: Hans Ravn

Direktør Claus Vogel: - Et særdeles utilfredsstillende regnskab. Foto: Hans Ravn

HIRTSHALS:For andet år i træk kom Hirtshals-virksomheden Wärtsila Danmark ud med et underskud på den gale side af 40 millioner kroner. Resultatet for 2012 blev et minus på 42,6 millioner kroner ud af en omsætning på 273 millioner kroner.

Wärtsila Danmarks adm. direktør Claus Vogel betegner resultatet som ”særdeles utilfredsstillende”. Han har dog en god forklaring:

- Vi har gennemført en markant turnaround i 2012 og er i gang med at flytte vores hovedkontor fra Hirtshals til Nørresundby. Omstruktureringerne har kostet 38 millioner kroner og vejer tungt i regnskabet.

- Mens underskuddet i 2011 var et driftsunderskud, begrænser det reelle driftsunderskud i 2012 sig til 4,5 millioner kroner. Vi forventer at have sorte tal på bundlinjen igen allerede i år, siger Claus Vogel.

Wärtsila Danmark, der lever af at sælge motorer, propeller og andre produkter til skibe og kraftværker, nedskar sidste år staben fra 165 til omkring 100 medarbejdere og solgte en række aktiviteter fra, herunder flydedokken i Hirtshals.

Virksomheden er i færd med at flytte til Nørresundby. De sidste bygninger i Hirtshals er sat til salg, og selv om lejeaftalen for det nye hovedsæde i Nørresundby endnu ikke er faldet på plads, er der allerede sat penge af til flytteomkostninger. Det er med til at trække 2012-regnskabet ned, ifølge Claus Vogel.

Han forventer, at flytningen vil finde sted inden sommerferien.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.