Flyttedag for fyret

Et af de gamle havnefyr kommer tilbage på sin oprindelige plads

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:En gammel kending med over 200 år på bagen er kommet tilbage i vante rammer. Et af de gamle havnefyr, som tidligere har stået ved havneindsejlingen på Frederikshavn Havn, blev onsdag morgen flyttet fra Sandholm til Paradiskajen.

En stor kranlastbil fragtede det grønne fyrtårn fra dets plads på Sandholm til sin nye centrale plads midt på Paradiskajen.

Det grønne fyr er blevet placeret nøjagtigt på det sted, hvor indsejlingen til Fladstrands første havn var i 1810.

Flytningen af tårnet er første fase af et projekt, som skal munde ud i en formidling af havnens historie og af de store ændringer, der er på vej på Frederikshavn Havn.

- Vi vil gerne markere den nye havn i Frederikshavn, og sammen med Frederikshavn Havn har vi indgået en aftale om at formidle historien, siger Henrik Gjøde Nielsen, souschef ved Kystmuseet.

Historien er rettet mod beboerne i Frederikshavn, og udover det nye fyr på havnen udkommer også en bog om historien om byens vel nok mest centrale område.

- Havnen har været utrolig vigtig for byen. Den startede byen og er skyld i, at Frederikshavn findes i dag, siger Henrik Gjøde Nielsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.