EMNER

Flyv op imod himlen

Fra en mark i Kallerup sender entusiaster modelfly på vingerne

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foran Thy RC-Klubs hus gør Erik Andersen Katanaflyet klar. Katanaflyet er bygget til kunstflyvning. Flyet drives af en 38 kubikcentimeter motor, der yder 4 hestekræfter.

- Det er nok en drøm fra drengetiden, og man bliver vel aldrig for voksen til at lege, fortæller Hans Andersen om legen med fjernstyrede modelfly i Thy RC-Klub. Hver tirsdag året rundt er helliget den flyvende hobby. Om vinteren mødes klubbens medlemmer i sløjdlokalet på Sjørring Skole for at hygge omkring bygning af modelflyene. Når foråret kommer, og græsset på Thy RC-Klubs l, 5 hektar store flyveplads på Hornstrupvej i Kallerup bliver grønt, flyttes tirsdagsaktivteterne til flyvepladsen og det lille klubhus. Thy RC-Klub er 30 år gammel og har haft flyvepladsen i Kallerup i godt 20 år. Tidligere fløj medlemmerne i Thisted Lufthavn og i Hundborg Mose. Læs mere i Thisted Dagblad søndag