Flyvende Iversen vinder VM-grandprix i Polen

Der var to danske speedwaykørere med blandt de otte bedste i det polske grandprix i Torun.

2015 Adrian Flux British FIM Speedway Grand Prix Foto: Reuters/Matthew Childs

2015 Adrian Flux British FIM Speedway Grand Prix Foto: Reuters/Matthew Childs

Den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen vandt lørdag aften VM-grandprixet i polske Torun foran den tidligere verdensmester Greg Hancock.

Vestjyden havde fået startpladsen på bane 3, som var den sværeste af de fire baner.

Han overhalede amerikanske Hancock helt ude i siden af banen og så sig derfra ikke tilbage.

Iversen leverede generelt gode præstationer. Han vandt heat 8 og hentede to andenpladser i heat 15 og heat 18. Det var nok til en plads i semifinalen.

Michael Jepsen Jensen var også godt kørende og vandt hele tre heats, heriblandt heat 16 foran Peter Kildemand. Michael Jepsen Jensen gik også videre til semifinalen.

Så der var to danskere med blandt de otte bedste. Peter Kildemand havde ikke sin bedste aften og nåede ikke med videre til semifinalerne.

I semifinalen lykkedes det ikke for Michael Jepsen Jensen at gå videre til finalen, da han ikke kunne nå op til Iversen og Hancock på de forreste pladser.

Jason Doyle, som samlet førte VM-serien inden grandprixet i Torun, styrtede i heat 3 og pådrog sig en skulderskade, så han kort efter måtte udgå.

Dermed fik Doyle ikke høstet et eneste point mere end de 123 point, han havde i forvejen.

Greg Hancock udnyttede konkurrentens uheld til at overtage føringen i VM-serien. Amerikaneren, som blev toer efter Iversen, har samlet 134 point.

I den samlede stilling ligger Niels-Kristian Iversen efter lørdagens sejr på niendepladsen med 79 point. Han har tre point op til svenske Fredrik Lindgren på den ottendeplads, der udløser en billet til næste års VM-serie.

Det sidste grandprix køres 22. oktober i australske Melbourne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.