Flyvestation Aalborg: Vi er klar

Flyvevåbnets Hercules-fly kan sendes til Irak med kort varsel

Forsvarets store Hercules-transportfly har base på Flyvestation Aalborg. Foto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Forsvarets store Hercules-transportfly har base på Flyvestation Aalborg. Foto: Henrik Bo Pressefotograf Henrik Bo

NORDJYLLAND:Endnu har de ikke fået ordren fra politikerne, men Flyvevåbnets transporteskadrille 721, Air Transport Wing Aalborg, er klar til at flyve til Irak med kort varsel for at hjælpe med at bringe nødhjælp ud.

På Christiansborg ser der ud til at være politisk flertal for at sende et dansk militær-transportfly til Irak for at bidrage til USA’s militære og humanitære operation.

Det danske militærfly skal ikke bruges til transport af soldater, men til at bringe nødhjælp til nødstedte flygtninge i Irak.

- Vi er uddannet og trænet til det, og vi er klar, siger major Vagn Iversen, chef for transporteskadrille 721 på Flyvestation Aalborg.

Eskadrillen råder over fire store Hercules C-130 transportfly, som flere gange tidligere har været indsat i farlige områder, heriblandt Afghanistan.

Senest har et Hercules-fly fra den nordjyske flyvestation deltaget i en FN-mission i det uroplagede afrikanske land Mali.

De store Hercules-fly har udstyr til at beskytte sig mod blandt andet radarstyrede og varmesøgende missiler. Samtidig kan transportflyene flyve i komplet mørke, da piloterne har natkikkert-udstyr.

Flyet udmærker sig også ved, at det kan lande på områder, der ikke er tænkt som landingsbane, for eksempel på grus og sand.

- Hvis der ikke er mulighed for at lande, kan vi kaste nødhjælpen ned med faldskærm, fortæller major Vagn Iversen.

Om den kommende mission med at bringe nødhjælp til folk på flugt, siger han:

- Det er det, vi er der for. Vi har prøvet det før, og det er et af vores kerneområder.

Transporteskadrillens motto er ”når som helst, hvor som helst”.

Præcis hvor hurtigt Hercules-flyet kan lette fra Flyvestation Aalborg med kurs mod Irak, når afgangsordren er givet, vil eskadrillechefen dog ikke røbe.

Med det kan ske hurtigt, fastslår han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk