Udland

FN: 700.000 syriske flygtninge i 2012

Antallet af flygtninge fra Syrien stiger eksplosivt, siger FN's flygtningehøjkommissariat, UNHCR.

FN: 700.000 syriske flygtninge i 2012

FN advarer om, at der i år kan blive helt op til 700.000 syrere, som vil søge eller har søgt til nabolande på grund af den eskalerende konflikt. Antallet af flygtninge er lige nu omkring 300.000.

- Der kan komme helt op til 700.000 syriske flygtninge i nabolandene ved årets udgang, siger Panos Moumtzsis, som er FN's flygtningehøjkommisariat, UNHCR's, ledende koordinator på området.

Nødhjælpsorganisationer mangler midler til at hjælpe flygtningene, og det anslås, at der er et samlet behov for næsten 380 millioner euro for at holde gang i operationerne frem til årets udgang.

- For øjeblikket er der kun 29 procent af dette beløb blevet rejst, siger Moumtzsis.

I marts havde UNHCR registreret 41.500 syriske flygtninge.

Vinterens komme øger behovet for hjælp i form af tæpper, telte, tøj og varmeapparater.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, kalder borgerkrigen i Syrien for en "katastrofe", der nu truer verdensfreden og kræver handling af FN's splittede Sikkerhedsråd.

Ved åbningen af FN's Generalforsamling i New York sagde Ban, at konflikten i Syrien "er en regional katastrofe med globale forgreninger."

- Det internationale samfund må ikke kigge den anden vej, mens voldshandlingerne kører helt ud af kontrol, sagde Ban til verdens ledere og talte om, at Bashar al-Assads regering begår "brutale" krænkelser af menneskerettighederne.

Det 15 medlemmer store Sikkerhedsråd er lammet i et dødvande af det 18 måneder lange oprør og modoffensiven fra regimet. Ifølge syriske aktivister har konflikten kostet flere end 29.000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.